Pod nou la Căteasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară a avut loc recepţia podului ce asigură legătura dintre Autostrada A1 şi drumul Căteasca - Leordeni. Situat pe DJ 703 B, construcţia devenit o necesitate deoarece vechiul pod ridicat  în anul 1947, ieşise din garanţie şi, în plus, era afectat de inundaţiile din 2001, respectiv 2005.

Podul este cel mai lung din judeţ  şi a fost realizat prin accesarea de fonduri nerambursabile. Construcţia a costat 13, 5 milioane lei, din care 4,9 milioane au reprezentat  fonduri Phare , diferenţa fiind asigurată de  Consiliului Judeţean.

 Construit în timp record


,, Realizarea acestui  pod este un record, în mod normal neputându-se face în mai puţin de un an şi jumătate. Noi am reuşit să îl construim în nouă luni. Este un record, şi al termenului, şi al dimensiunii, fiind cel mai lung pod din judeţ’’, a declarat preşedintele Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu.

Podul are o deschidere de 228 m, cu o suprastructură metalică (tabliere metalice pe trei deschideri, a câte 60 m/tronson), cu o greutate a întregului tablier de 753 tone. Pentru montajul celor trei tronsoane de tablier s-au utilizat macarale de mare tonaj care au fost poziţionate pe platforme perfect plane în suprafaţă de peste 5000 mp.

Beneficiarii proiectului sunt cei 3.813 de locuitori ai comunei Căteasca, precum şi locuitorii din zonele învecinate (Leordeni, Topoloveni, Călineşti, Răteşti, Priboieni, Ştefăneşti).



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite