Plante etno-botanice lângă liceele piteştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele de plante etno-botanice s-au înmulţit, majoritatea fiind amplasate în preajma unităţilor şcolare.

În apropiere de Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” din Piteşti există două asemena magazine, la doar o aruncătură de băţ faţă de unitatea de învăţământ. Chiar dacă şi-au schimbat denumirea din Spice Shop în Coffe Shop, acestea comercializează tip de substanţe halucinogene.

Legislaţia nu este suficient de aspră pentru ca aceste magazine să fie închise şi nici conducerea unităţii şcolare nu are vreo putere.”Eu nu sunt de acord să existe asemenea magazine. Noi suntem responsabili de ceea ce se petrece în incinta acestui colegiu, dincolo de acea poartă este spaţiu public şi acolo sunt alte autorităţi care ar trebui să-şi facă treaba”, spune Barbu Miu, directorul Colegiului I.C. Brătianu.

Autorităţile au închis o parte din magazine, însă acestea au fost redeschise. “Se doreşte oprirea comercializării substanţei active din care sunt făcute produsele care dau reacţia respectivă. În ceea ce priveşte amplasarea magazinelor, e treaba Primăriei şi a DSP-ului pentru că ei dau autorizaţii de funcţionare. Noi am făcut controale foarte multe împreună cu DSP-ul, OPC şi Garda Financiară, iar la ultimele controale Garda Financiară chiar a suspendat activitatea a trei firme din cele şase. Noi am confiscate 4000 de plicuri şi s-au întocmit şase dosare penale”, a declarat comisarul şef Iulian Sârbu, şeful Biroului de combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti.

Elevii privesc această problemă cu detaşare. „Eu nu fumez deloc, aşa că nu prea mă interesează. Dacă sunt alţii care îşi dau banii pe aşa ceva, e alegerea lor.”, spune Cătălina, de 18 ani din Piteşti. „În alte ţări sunt legale de mult. Trebuie să fie şi la noi la fel”, spune Ionuţ Mircia, de 17 ani.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite