Piteştiul se aliniază oraşelor care organizează „Viva Europa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Tosca" va putea fi urmărită pe un ecran montat în Piaţa Primăriei din Piteşti
"Tosca" va putea fi urmărită pe un ecran montat în Piaţa Primăriei din Piteşti

Luni seara, piteştenii sunt invitaţi în centrul oraşului pentru a vedea în direct, simultan cu alte 38 de oraşe din 16 ţări, opera Tosca de Giacomo Pucini. Opera va fi transmisă în direct din Spania şi va fi redată prin ecrane instalate în locuri publice.

Aşa cum la ediţia de anul trecut a evenimentului VIVA EUROPA, Municipiul Piteşti a transmis în direct de la Valencia opera CARMEN de Georges Bizet, care s-a bucurat de o audienţă remarcabilă, şi în acest an, oraşul s-a alăturat Comisiei Europene în acţiunile sale de voluntariat.

Cinci oraşe din România organizează acest eveniment

Evenimentul constă în transmiterea în direct a operei TOSCA, de Giacomo Puccini, pe marile ecrane instalate în locuri publice.

Spectacolul va fi transmis în direct de la Palau de les Arts Reina Sofia din Valencia, Spania, către toate cele 38 de oraşe din cele 16 ţări participante, dintre care amintim Franţa, Cipru, Ungaria, Letonia, Polonia, Grecia, Olanda sau Bulgaria.

“Municipiul Piteşti, alături de municipiile Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Turda, este încântat să participe şi la această ediţie a evenimentului transmis în direct pe 13 iunie 2011, ora locală 21.00, pe un ecran montat în Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti. Ca şi la ediţia precedentă, fiecare oraş participant are un videoclip de prezentare de 20 de secunde, difuzat la începutul evenimentului”, ne-a transmis conducerea Primăriei Piteşti.

Evenimentul VIVA EUROPA din este integrat în activităţile Uniunii Europene, în cadrul Anului european al voluntariatului 2011, devenind evenimentul cultural cu cea mai semnificativă vizibilitate, sub patronajul doamnei Viviane Reding, vice-preşedinte al Comisiei Europene - responsabil pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite