Piteştiul a rămas, din nou, fără apă caldă şi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au muncit ore în şir să scoată apa fierbinte din canale
Pompierii au muncit ore în şir să scoată apa fierbinte din canale

Aceeaşi conductă veche de peste 30 de ani, o altă avarie. Magistrala care alimentează sudul oraşului s-a fisurat din nou, aseară, lăsând tot oraşul fără apă caldă şi căldură. Astfel, piteştenii au tremurat de frig, azi-noapte, în case, la -10 grade Celsius.

În urmă cu o săptămână, aceeaşi conductă a suferit o altă avarie şi atunci oraşul fiind lăsat în frig timp de o noapte.

Nemulţumiţi că nu au apă caldă şi căldură, piteştenii au sunat în această dimineaţă în număr mare la redacţia Adevărul de Seară pentru a cere o explicaţie.Oamenii se plângeau că este inadmisibil ca în decurs de nici o săptămână, două avarii să-i lase în frig.


Muncitorii prezenţi în această dimineaţă pe Strada Câmpineanu pentru a remedia situaţia ne-au declarat că la avaria trecută s-a făcut doar o reparaţie, iar fisura de acum este mult mai mare şi trebuie tăiata bucata respectivă din conductă şi înlocuită cu alta. Pentru a face acest lucru, reprezentanţii Termoficării au fost nevoiţi să oprească alimentarea cu apă caldă şi agent termic a întregului oraş şi să aştepte golirea conductei şi răcirea apei.


Căldura se va face simţită la noapte
Pompierii au lucrat toată noaptea cu motopompele pentru a evacua apa din canalele termice în care se află conducta. De abia după ce toată apa se va răci şi se va scurge, muncitorii vor găsi spărtura şi se vor apuca să înlocuiască bucata din conductă afectată. Astfel, în cursul acestei zile este puţin probabil să se reia furnizarea de apă caldă şi agent termic. Cel mai devreme piteştenii vor putea simţi căldura în casele lor de abia la noapte.


“Apa e foarte fierbinte, trebuie să o tragem, să ventilăm şi apoi o să intrăm. În trei ore sperăm să putem intra la ea, iar în patru cinci ore să lucrăm la repararea conductei şi de abia la noapte vom relua furnizarea de agent termic. Va mai dura însă până se vor încălzi apartamentele. ”, a declarat Aurelian Niţă, directorul Serviciului Local de Termoficare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite