Piteştiul...feng shui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anumite locuri din oraş sunt încărcate negativ sau pozitiv şi asta poate influenţa starea piteştenilor. Totul contează în feng shui, de la disciplina personală şi până la zona unde îţi contruieşti casa ori unde si plasat biroul. Chiar şi cartierul în care locuieşti, felul cum sunt amplasate clădirile şi ce a existat pe acel loc înainte.


Unii dintre piteşteni sunt foarte interesaţi cum ar putea să-şpi îmbunătăţească viaţa cu ajutorul energiei care mişcă lumea întreagă, cum să asigure un flux bun al acestei energii. Piteştiul însuşi, ca oraş, are puncte pozitive şi negative din punct de vedere al învăţăturilor feng shui.


Pământul, pădurea şi apa, elemente esenţiale
Câteva dintre zonele pozitive din punct de vedere energetic au legătură cu prezenţa a trei elemnetnte esenţiale, armonios îmbinate; apă, vegetaţie şi pământ. Pădurea Trivale, Lacul Budeasa, Râul Argeş şi fântâna cntătoare din centrul oraşului creează echilibru şi energizeză foarte bine spaţiul. În pădurea Trivale se află două puncte pozitive, Schitul Trivale şi hanul Cornul Vânătorului. Este opinia unei specialiste în feng shui, Maria Palliu, şcolită în Finalnda şi apoi cu doi dintre maeştrii români, Cristina şi Dan Tiberiu Reit. „Piteştiul are câteva zone pozitive, unde oamenii pot resimţi efectele. Cu toţii ştim că o plimbare în pădure ne reîncarcă energetic, sau susurul unei ape, ori liniştea unei biserici.”, spune Maria Palliu. Schitul Trivale este foarte bine plasat, în pădure şi, pentru a ajunge la biserică, se urcă pe trepte, deci este ca o ascensiune, o înălţare.

„Schitul din Trivale este pozitiv, mai aproape de cer, în pădure, foarte bine plasat, dar, în mod normal, ar trebui să fie un loc unde numai cei cu o oarecare ordine spirituală să poată ajunge”, spune specialista în feng shui. Cornul Vânătorului este şi el plasat în pădure şi construit foarte bine, dar şi mai bine ar fi dacă în incintă s-au realiza o fântănă arteziană ori o piscină, pentru a exista toate elementele. Locuri pozitive mai există şi în mijlocul aglomerării urbane, chiar între betoane, cum este cazul fântănii cântătoare sau Poadul Viilor. „Apa curgătoare asigură un flux energetic foarte bun, iar fântâna creează n jurul ei o zonă de energie pozitivă pe un diametru de câteva sute de metri”, spune Maria. Cât despre Podul Viilor, în acest caz, apropierea de Râul Argeş este benefică şi faptul că se întâlnesc mai multe artere de circulaţie, energiile se întrepătrund deci. Fantomele trecutului îşi spun cuvântul
Locurile negative au, de multe ori, legătură cu anumite întâmplări negative din trecut sau cu amplasarea neportivită au unor contrucţii. Spre exemplu, biserica aflată exact în faţa porţii Cimitirului Sfântul Gheorghe face din acea zonă, una negativă energetic, chiar dacă cimitirul în sine nu este, obligatoriu un loc negativ. În cazul Shitului Trivale, pozitiv în sine, gardul „ţepos” strică tot.

„La Schit ar trebui ca partea de sus a gardului să nu mai fie atât de ţepoasă, ci să se termine cumva în forme ovale. Acolo s-a produs şi o tragedie cu ani în urmă când un copil a murit înfipt în acele vârfuri de gard în formă de cruce. Nici locul unde este amplasat Euromallul nu emană o energie pozitivă, consideră specialista. „Am auzit că în zona Euromall-ului ar fi existat o groapă de gunoi şi acolo ar fi fost găsite oseminte umane. Credem că fantomele trecutului nu ne mai afectează, dar ele îşi sun cuvântul”, menţionează Maria. Un cartier negativ în sine, este Răzoieniul, din cauza apropierii de groapa de gunoi de la Albota şi din cauza lipsei unor surse de apă care să „cureţe zona”.


Clădirile cu faţada oglindă
Una dintre clădirile cu faţadă oglindă este cea Finaţelor Publice. În faţa ei se află un parc, ceea ce dă o tentă pozitivă, dar în spate sunt câteva străzi care coboară şi o zonă destul de murdară, ceea ce face ca în zonă să apară mule discuţii şi tensiuni. „Din cauza acelor trepte şi a mizeriei din spate, această clădire şi oamenii care trec pe aici pot fi implicaţi în tot felul de discuţii, certuri, litigii, lucrurile nu vor merge niciodată foare bine”, spune Maria. 


De asemena, un punct care ar influenţa pozitiv oraşul este Lacul Budeasa, însă este destul de murdar. „Dacă ar fi mai curat şi dacă apa ar fi scimbată la un anumit timp, acest lac ar da o energie extraordinară întregului oraş”, explică Maria.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite