Piteşti: Piteştiul va avea trei sensuri giratorii noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Piteştiul va avea trei sensuri giratorii noi
Piteşti: Piteştiul va avea trei sensuri giratorii noi

Primăria Piteşti a emis autorizaţii pentru amenajarea unor noi sensuri giratorii.  Lucrările vizează trei mari intersecţii ale Piteştiului: b-dul Nicolae Bălcescu cu strada Gârlei,  b-dul  IC Brătianu cu strada Târgu din Vale şi  Craiovei cu strada Fraţii Goleşti.  În Nord, lucrările sunt în curs de desfăşurare.

 În prima intersecţie, cea din Nord, lucrările au început deja. “ Am configurat  cercul sensului giratoriu  şi am reconfigurat părţilele laterale ale intersecţiei pentru că aici vom avea şi o supralărgire a carosabilului, de la două la trei benzi pe fiecare sens de mers, pentru îmbunătăţirea fluenţei. 

Stâlpii electici vor fi mutaţi  şi vom suplimenta locurile de parcare pe strada Gârlei pentru că am renunţat la cele din perimetrul noului sens giratoriu.”, explică viceprimarul Cornel Ionică.

  Noul sens giratoriu va fi dat în folosinţă la sfârşitul lui noiembrie

 Lucrările din intersecţia străzii Gârlei cu b-dul Nicolae Bălcescu vor dura aproape o lună. ,, E adevărat că rerzolvă ceva. La Depou, spre exemplu, se vede diferenţa. Acolo era nebunie, mai ales când se făcea şi câte o coloană de tiruri. Partea proastă e că pe durata lucrărilor o s-avem iar blocaje, iar în Nord, în ultima vreme am tot avut parte de aşa ceva.”,  spune Dinu Micşunescu, 46 de ani, şofer.

 Investiţia se ridica la circa 200.000 lei. Lucrarea este prinsă în devizul  de reabilitare a axului central al municipiului Piteşti.

 „ Este cea mai bună soluţie pentru  fluidizarea traficului în zona respectivă, dacă ne uităm la celelate două sensuri giratorii, cel de la comisariatul de Poliţie şi cel de la Depou, din Prundu, date recent în folosinţă, care deja dau rezultate.” spune viceprimarul Cornel Ionică.

 Dacă vremea va fi favorabilă, lucrările în cazul celorlalte două sensuri giratorii vor începe tot în acestă toamnă, însă, cel mai probabil, constructorii se vor apuca de treabă în primăvară. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite