Piteşti: Pompierii din Argeş în ajutorul fraţilor de peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În baza unei solicitări de ajutor internaţional, adresată de către Republica Moldova către Mecanismul Comunitar de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, România a trimis forţe de intervenţie şi ajutoare în zonele calamitate de peste Prut.

Astfel, în această dimineaţa, a plecat către Republica Moldova un detaşament de intervenţie al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă  format din 2 ofiţeri şi 24 de subofiţeri.


Aceştia sunt echipaţi cu 10 bărci, 10 complete de mică capacitate pentru evacuarea apei din fântâni, 30.000 de saci, 15.000 mp de polietilenă pentru diguri şi 10 tone de apă potabilă, toate acestea transportate de 8 camioane.


Din acest detaşament fac parte şi  6 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, cu 8 bărci pneumatice, echipate corespunzător ce vor executa misiuni de salvare şi limitare a efectelor inundaţiilor în Republica Moldova, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite