Piteşti: Un fost salvamontist din Piteşti şi-a găsit sfârşitul pe munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Un fost salvamontist din Piteşti şi-a găsit sfârşitul pe munte
Piteşti: Un fost salvamontist din Piteşti şi-a găsit sfârşitul pe munte

Valentin Nistorescu, de 55 de ani, din Piteşti, fost salvamontist, şi-a găsit sfârşitul în munţii Rodnei. Inima salvamontistului a cedat în timp ce cobora o potecă din Munţii Rodnei, acolo unde plecase împreună cu trei prieteni de-ai săi.

Moartea fostului salvamontist din Argeș a fost un șoc pentru colegii lui de breaslă care îl cunoșteau ca pe un om puternic, plin de viață și activ. Când expedinșia în Munții Rodnei se apropia de final, inima lui Bebe Nistorecu a cedat. Acesta a suferit un stop cardiac  și viața i-a fost curmată brusc.

Nu dădea vreun semn de boală
Ce patru prieteni împăţimiţi ai expediţiilor pe înălţimi au plecat  spre munţii Rodnei marţi, intenţionând să petreacă acolo patru zile.  În primele două zile, Bebe n-a dat niciun semn că ar avea vreo problemă. Au campat pe munte şi au dormit în corturi.

 “Joi seara , pe la 20.30 eram pe traseul de creastă şi mai aveam o oră până la destinaţie, când l-am văzut pe prietenul meu culcat la pământ, pe partea stângă. Eram undeva la 50 de metri înaintea lui.  Am alergat spre el, între timp au ajuns şi ceilalţi prieteni.  Avea faţa mov-roşiatică. Am cerut ajutor prin staţia lui. Ne-au răspuns cei de la Jandarmeria Montană, care ne-au dat câteva indicaţii de resuscitare, dar n-am mai reuşit să facem nimic”, povesteşte Radu Boantă, 21 de ani , prietenul  salvamontistului.


A murit acolo unde i-a plăcut să şi trăiască
Cei care l-au cunoscut, alpinişti şi colegi de Salvamont, îşi exprimă regretul pentru dispariţia vremelnică a colegului lor.

“E regretabil că şi-a găsit sfârşitul atât de curând. Atât cât îl cunoşteam eu, era un pasionat al muntelui şi cu siguranţă că şi-ar fi dorit ca sfâtşitul să-l găsesască pe munte. S-a întâmplat însă prea curând”, declară Teofil Vlad, alpinist şi fost salvamontist voluntar la servicul Salvamont Argeş.


„ Abia l-am premiat în weekend, la Cheile  Dâmbovicioarei, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de Salvamont în Argeş.  Nu i-am putut oferi decât o diplomă de onoare , o cupă,  cîteva daruri  simbolice şi recunoştiinta noastră. Am rămas şocaţi când am auzit că tocmai pe munte s-a întâmplat nenorocirea” , spune  Cristi Toma , administratorul Serviciului Salvamont Argeş.


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite