Piteşti: De unde puteţi închiria un film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

6 lei veţi plăti pentru închirierea unui DVD. Dacă vremea este mohorâtă  sau pur şi simplu vreţi să vă relaxaţi în căldura propriului cămin, puteţi alege să vizionaţi un film de calitate. În Piteşti mai există un singur centru cu DVD-uri originale pe care puteţi să le vizionaţi acasă, alături de familie.

Vremea nu a prea ţinut cu piteştenii în ultima perioadă. Şi cum pe ploaie nu prea există multe variante de relaxare şi petrecere a timpului liber, cel mai la îndemână ar fi să vizionaţi un film. Puteţi fie să mergeţi la cinematograf, unde veţi vedea cele mai noi apariţii, fie puteţi să închiriaţi un DVD cu filmul dumneavoastră preferat, pe care să-l vizionaţi acasă.


Puteţi alege din peste 2500 de filme
Avantajul de a închiria un DVD este că puteţi alege din mii de filme. În Piteşti mai există un singur centru de închiriat filme originale, care face parte din ultimele 11 existente în ţară. Aici veţi găsi peste 2500 de pelicule, în format DVD, originale, din toate genurile: de la comedie, acţiune, thriller, filme de groază, dar şi comedii sau filme romantice. Peste 400 de titluri sunt numai filme vechi, printre acestea regăsindu-se filme clasice, distinse cu Oscar sau Globul de Aur, din anii ‘40-’80 precum “Casablanca”, “Ben Hur”, “Unora le place Jazz-ul” sau “Speldoare în iarbă”.


“Suntem clienţi vechi. Filmele s-au văzut întotdeauna foarte bine. Mergem şi la cinematograf, dar acum am vrut să vedem un film care nu e la cinema.”, spune Mădălina Stănescu, client al centrului.


Cele mai închiriate sunt însă filmele noi, de acţiune, urmate de comedii, în special cele romantic şi thrillere. În top trei cele mai vizionate filme se înscriu cele care au avut succes şi pe marele ecran: “Amurg”, „Avatar” şi „2012”.


Clienţii centrului de închiriere de pe Bulevardul Republicii, situat vis-a –vis de Teatrul Alexandru Davila are printre clienţii fideli şi cetăţeni străini. “Printre avantajele DVD-urilor originale se numără şi posibilitatea subtitrării în cât mai multe limbi, engleză, franceză, italiana, arabă. De aceea filmele sunt căutate şi de cetăţeni străini care stau în Piteşti. Aceştia cunosc cât de cât limba română, dar le este mai comod să vadă un film subtitrat în limba lor. Am avut clienţi chiar şi cetăţeni arabi.”, spune Adrian Zamfir, proprietarul centrului de închiriere.


Pirateria a alungat clienţii
Pirateria a scăzut însă profitul afacerii cu centrele de închiriere, astfel că în Piteşti a mai rezistat o singură locaţie de unde puteţi lua filme originale. “Funcţionează de peste 17 ani şi datorită pasiunii pe care o avem pentru filme şi este o afacere de familie. Ar ne descurcăm destul de greu din cauza pirateriei. Avem clienţi vechi, cu precădere oameni intelectuali, grupuri de medici, jurişti, profesori care preferă să vadă astfel de filme. Sunt iubitori de film.”, spune proprietarul magazinului.

Un DVD poate fi închiriat pentru 24 de ore cu 6 lei. Magazinul oferă şi o promoţie: închiriaţi două DVD-uri şi pe al treilea îl vizionaţi gratuit. Centrul de închirieri filme este situat pe Bulevardul Republicii, vis-a-vis de Teatrul Alexandru Davila şi este deschis de luni până sâmbătă, între orele 10.00 şi 22.00.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite