Piteşti :300 de lei amendă dacă distrugi locurile de joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti :300 de lei amendă dacă distrugi locurile de joacă
Piteşti :300 de lei amendă dacă distrugi locurile de joacă

Parcurile de joacă din Piteşti sunt bucuria copiilor. Sute de micuţi, însoţiţi din părinţi sau bunici iau cu asalt locurile de joacă în fiecare dimineaţă.

Până la ora 12.00, când începe căldura, copii au suficient timp să de distreze la leagăne sau la balansoare, sub stricta supraveghere a celor care îi însoţesc.
 „Am venit pentru câteva zile în vizită la nişte rude din Piteşti, şi în această dimineaţă am ieşit cu nepoţica la joacă, în centrul oraşului“, spune Nicolae Stancu, un bunic în vârstă de 62 de ani, care se afla în această dimineaţă cu nepoţica de cinci ani în „Parcul 1907“, din centrul Piteştiului.
Vandalii sunt buni de plată
În timpul cât copii se joacă, cei care îi însoţesc găsesc diferite modalităţi de relaxare. Unii citesc, alţii fac integrame sau mănâncă seminţe. Nu toţi  respectă însă „legea bunului simţ“, aşa că angajaţii Administraţiei Domenilui Public Piteşti, care se ocupă de întreţinerea parcurilor de joacă au mult de furcă seara şi dimineaţa cu strânsul gunoaielor.
„Aşa suntem noi, românii! Unii zgârâie barele matalice, alţii bagă în buzunar un şurub, că are nevoie acasă. Ca să nu mai vorbim de cei care aruncă pe jos cojile de seminţe, ziarele sau revistele pe care le citesc“, declară Dan Teodorescu, inspector în cadrul Primăriei Piteşti. Totodată, de când a început vacanţa, alături de cei mici au început să apară la joacă şi „băieţii de cartier„“, care sunt puşi numai pe stricăciuni.
„În ultimul timp, ne confrutăm cu o situaţie specială. În tot mai multe parcuri de joacă, găsim leagăne sau togonane rupte. Am solicitat Poliţiei Comunitare să înteţească controalele în zonă, în special seară, pentru a preîntâmpina astfel de manifestări huliganice“, a declarat viceprimarul Cornel Ionică. Amenda pentru cei care sunt prinşi că produc pagube în locurile de joacă este de 300 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite