Piteşti: UPDATE: Încăierare între romi în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rromii s-au luat la ceartă chiar în centrul oraşului Foto: Felix Cuceanu
Rromii s-au luat la ceartă chiar în centrul oraşului Foto: Felix Cuceanu

Ieri, la ora 11.30, în centrul Piteştiului a avut loc o încăierare între două găşti de romi. Poliţia a ajuns când certăreţii deja se potoliseră. Unul dintre cei care au luat parte la scandal a scos pistolul.

UPDATE 9 octombrie: Un rrom implicat în scandal a fost reţinut

Bătaia de ieri dintre cele două clanuri de rromi s-a lăsat cu declaraţii la Secţia 1 de poliţie şi cu întocmirea unui dosar de cercetare penală pentru lovire, vătămare corporală şi ultraj contra bunelor moravuri. Mai mult, unul dintre bătăuşi, Carol Ionaş, de 25 de ani, din Târgul Mureş, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, fiind cercetat pentru tâlhărie şi ultraj contra bunelor moravuri.


Cinci persoane dintre cele implicate au dat ieri cu subsemnatul la poliţie, restul dintre scandalagii reuşind să dea bir cu fugiţii la auzul sirenelor poliţiei.


Ajunse la poliţie, fiecare dintre cele două clanuri a avut altă variantă cu privire la cele întâmplate. Astfel, Vasile Lazăr, de 30 de ani, din comuna Ţiţeşti, fiul unui poliţist ieşit la pensie, le-a povestit oamenilor legii că se plimba prin centrul oraşului împreună cu un prieten, Alin Ştefan Perşinaru, de 27 ani din Piteşti şi alţi amici când s-au întâlnit cu memmbrii clanului Ciprienilor. Gheorghe Tudoroiu, şeful clanului, i-ar fi cerut lui Lazăr 200 de lei, ca un fel de taxă, însă acesta a refuzat să-i ofere. “A venit la mine şi mi-a zis tu să-mi dai 200 de lei că eu sunt şeful clanului Ciprienilor. N-am vrut să-i dau şi mi-a dat un pumn în faţă”, le-a povestit poliţiştilor Vasile Lazăr.


Ca să se apere, tânărul a scos un pistol cu bile,pe care îl deţine legal, ameninţând că îl va folosi. Doar intervenţia poliţiei a făcut ca spiritele să se calmeze şi Vasile Lazăr să nu tragă un foc de armă.


Membrii clanului Ciprienilor au însă altă variantă. Gheorghe Tudoroiu, de 43 de ani, din Ţiţeşti, le-a declarat poliţiştilor că se plimba liniştit prin centrul oraşului cu fiica sa, Ecaterina Ionaş, de 21 de ani şi cu ginerele său, Carol Ionaş, de 25 ani din Târgu Mureş, când Vasile Lazăr a luat-o pe fată de mână şi a început să tragă de ea. Rromii susţin că ei doar au sărit să o apere pe tânără, însă fiul poliţistului i-ar fi lovit şi i-ar fi ameninţat cu pistolul.

Scandal între rromi în centrul Piteştiului. Mai mulţi bărbaţi au sărit la bătaie, iar unul dintre aceştia a scos un pistol cu bile.

Doar intervenţia poliţiei a făcut ca respectivul să nu facă uz de armă, oamenii legii reuşind să-i despartă la timp.

Vasile Lazăr, de 30 de ani, din comuna Ţiţeşti le-a povestit poliţiştilor că se plimba liniştiti prin centrul oraşului când a fost acostat de Gheorghe Tudoroiu, de 43 de ani din aceeaşi comună care i-a cerut suma de 200 de lei, pretinzând că acesta este şeful clanului Ciprienilor.

“A venit la mine şi mi-a zis tu să-mi dai 200 de lei că eu sunt şeful clanului Ciprienilor”,a spus Vasile Lazăr. Presupusul şef al rromilor ar fi sărit la bătaie, ajutat de ginerele său, Ionaş Carol Tudoroiu, de 25 de ani, din Târgu Mureş, atunci când bărbatul a refuzat să-i dea banii, motiv pentru care acesta din urmă a scos de la brâu un pistol cu bile pe care îl deţine legal.

Cei trei au fost conduşi de oamenii legii la Secţia 1 de Poliţie, acolo unde dau decalraţii cu privire la cele întâmplate.

Din surse neoficiale, am aflat că o parte din membrii clanului Ciprienilor, din comuna Ţiţeşti au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare în urmă cu câţiva ani pentru proxenetism şi pentru faptul că ar fi perceput taxă de protecţie în zona oraşului Mioveni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite