Piteşti: Adelin Sandu, psiholog, hair stylist şi „antrenor" de modele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adelin a fost  de mic îndrăgostit de modeling, frumuseţe şi oameni.  A studiat psihologia din pasiune, iar în timpul facultăţii s-a perfecţionat şi ca instructor de modeling.

Acum lucrează cu modele, fete şi băieţi, copii sau adolescenţi. Îi învaţă reguli de bază în hair styling, le arată cum să se poarte, cum să se îmbrace în viaţa de zi cu zi, să fie frumoşi pe dinafară, dar şi pe dinăuntru.


A intrat prima dată în contact ci moda pri intermediul verişoarei sale, model şi ea, pe vremea când avea aproximativ 12 ani. „Am mers cu ea la o prezentare la Bucureşti şi am stat lângă podium. A fost de ajuns. Am văzut prezentarea şi lumea modelingului mi-a pătruns definitiv în suflet", îşi aminteşte tânărul.


Argeşul e o pepinieră de frumuseţe
Adelin este şi cel care caută şi recrutează modele, fete, băieţi sau copii. De multe ori vede pe stradă tineri foarte frumoşi, cu reale calităţi fizice pentru acest domeniu, însă întâmpină rezistenţă din partea lor când încearcă să-i atragă spre acest domeniu. „Din păcate foarte muli dintre cei care au reale calitţi fizice pentru modeling opun rezistenţă şi resping ideea. Argeşenii şi argeşencele sunt foarte dăruiţi din punct de vedere fizic, sunt înalţi, cu trăsături şi ţinută frumoase, însă irosesc aceste calităţi", spune Adelin. „Comparativ cu alte zone ale ţării, opinia mea este că Argeşul e ca o „pepeinieră" de frumuseţe", adaugă acesta.  


Prea multe inhibiţii
Adelin are mult de luptat şi cu opiniile părinţilor, ale profesorilor, atunci cân vine vorba de modeling. Societatea este prea inhibată şi priveşte modelele în mod stereotip, de cele mai multe ori negativ. „În acest domeniu trebuie să fii dezinhibat, să fii mândru de tine, să îţi arăţi personalitate şi calităţile fizice. Spre exemplu, fetele au mari probleme atunci când trebuie să pozeze sau să defileze în lenjerie intimă. Îmi spun: dar ce vor zice profesorii, cum o să fiu privită la şcoală!" Aacest domeniu ar trebui privit ca un domeniu extraşcolar care poate fi educativ", spune instructorul. Şi pentru că este şi psiholog, Adelin are grijă ca la cursuri să-i înveţe şi lucruri care ţin de comportamentul lor în lume, de bun-simţ, de responsabilităţi. „Sunt psiholog, trebuie să fiu pedagog pentru ei nu doar pe domeniul modelingului. Vreau ca de la mine să înveţe ceva bun, folositor, despre frumos, despre oameni şi viaţă şi nu accept ca vreunul dintre ei să fie târât în vreun scandal mediatic", spune tânărul.


Vrea să promoveze modele masculine
Adelin lucrează u o grupă exlusiv formată din modele masculine. Şi-ar dori ca băieţi care activează în modeling să fie mai mult promovaţi pentru că nu există un echilibru în acest sens. „Fetele au acaparat piaţa, pentru că ele sunt mereu promovate. Băieţii modele nu prea. A încercat ceva Botezatu, însă nu atât cât ar fi nevoie", spune Adelin Sandu.

Profil
Data şi locul naşterii: 17 martie 1981, Costeşti, Argeş
Studii: Facultatea de Psihologie la Universitatea din Bucuresti, studii de specialitate pe modeling şi hairstyling.
Experienţă:
Timp de patru ani a lucrat în salone ca hair stylist, în domeniul modelingului, ca instructor. Acum este coordonator al activităţii la agenţia de modele Unik Models din Piteşti.
Stare civilă: necăsătorit


Ce-i place:
„Coafurile excentrice, modelingul, tot ce este frumos, în general. Este foarte atras de tot ceea ce înseamnă show biz, această lume colorată şi dinamică."
Ce nu-i place:
„Nu suport persoanele perfide, mă deranjează lipsa de punctualitate,nerespectarea cuvântului dat şi a angajamentelor luate,  intoleranţa  şi ipocrizia."


Întrebări şi răspunsuri:
Care sunt modele pe care le consideri cele mai talentate din lume?
O apreciez foarte mult pe Angelina Joli,mi se pare excepţională ca model şi ca actor. Îmi place şi Cindy Crawford, iar ca model masculin, îmi place foarte mult Davin Beckam, iar de la noi, pe Alex Velea.
Te gândeşti să revii la profesia de bază, aceea de psiholog?
Psihologia a fost o pasiune, ca şi modelingul de altfel şi, într-o zi voi reveni la el. De fapt, acum lucrez cu oamenii , mai exact cu adolescenţii , ceea ce mă dezvoltă şi ca psiholog. Mă gândesc, în ultima vreme, să revin la această meserie. U ştiu încă în ce formulă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite