Piteşti: Zona Ceair, stăpânită de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cânii maidanezi au pus stăpânire şi pe zona din preajma Pieţei Ceair, unde s-au adunat din ce în ce mai mulţi câini fără stăpân, unii dintre ei foarte agresivi.

Oamenii din cartierul Popa Şapcă sunt speriaţi şi ocolesc zona Pieţei Ceair, mai ales pe timpul serii, pentru că atunci se adună peste 20 de patrupede care atacă oamenii.

Câinii maidanezi, o problemă veche fără nicio soluţie

Oamenii sătui de problemele pe care le din cauza câinilor fîără stăpân, ne-au scris la redacţie, în încercarea dea trage încă o dată un semnal de alarmă. „În fiecare seară, în Piaţa Ceair se adună cel puţin 20 de maidanezi foarte periculoşi care muşca pe oricine are curajul să treacă prin zonă. În ultimele săptămâni patru cunoscuţi din cartier au fost muşcaţi şi a trebuit să meargă la Boli Infecţioase. Nimeni nu face nimic. Mă mir că primăria nu rezolvă această problemă care trenează de peste 5 ani.”, spune Silviu Andreescu, de 44 de ani, care locuieşte pe strada Alexandru Sahia, în apropiere de Piaţa Ceair.

Atacată de trei ori şi luată cu salvarea

Oamenii din jurul pieţei au avut păţanii legate de câini, iar problemele s-au înmulţit odată cu venirea căldurii. “Eu am foat atacată de trei ori, înconjurată aproape. Nu m-au muşcat atunci că au sărit vecinii, dar am fost luată cu salvarea de frică.Pe băiatul meu care a venit la mine, în P15, l-au muşcat, i-au rupt pantalonii. Avem foarte mari problem cu aceste animale,”, spune Filofteia Mănicel, una dintre persoanele atacate de animale.

Canicula îi face mai agresivi

În zona Pieţei Ceair sunt cel puţin 20 de câini, care sunt şi mai periculoşi când este caniculă, animalele devenind mult mai agresive. „Desigur că temperaturile foarte mari pot afecta comportamentul animalelelor care devin mult mai agresive şi atacă mult mai uşor,” spune medicul veterinar Ionel Vişinescu.

Câinii străzii protejaţi de...oamenii străzii

În această dimineaţă, chiar în micropiaţa din apropiere de Ceair stăteau la umbră câteva patrupede, însoţite de câţiva oameni ai străzii. În apropiere, comercianţi cu pepeni, găini, legume şi alte produse. „Ia plecaţi de aici? Ce aveţi cu câinii? Sunt ai mei şi ăştia nu muşcă pe nimeni”, spune unul dintre oamenii străzii, protectoral patrupedelor înşirate pe la umbră. Au urmat câteva cunvinte ceva mai colorate la adresa noastră, după care au izgonit câinii de frică să nu-i raportăm la hingheri.

 Cifra oficială dată de autorităţi este de 4000 de câini fără stăpân, care umblă liberi pe străzile Piteştiului. Neoficial se vehiculează o cifră de aproape 10.000 de animale. Primarul Tudor Pendiuc ia în calcul şi posibilitatea eutanasierii animalelor, având în vedere că problema tinde să scape de sub control. „Legislaţia prevede că dacă un câine care este luat de pe stradă şi este vaccinat şi sterilizat nu este revendicat în două săptămâni, atunci este eutanasiat. Vom analiza ce se întâmplă acum şi vom vedea ce cale avem de urmat.“, a declarat primarul Piteştiului.

 

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite