Piteşti: Ziua Porţilor Deschise la fabrica de Magiun de Topoloveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi a fost sărbătoare la Topoloveni, acolo unde fabrica producătoare a celebrului magiun 100% natural a sărbătorit Ziua Porţilor Deschise.

S-a vizita fabrica, au avut loc degustări ale prodului-minune şi au fost prezentate noile "mărci" care, de anul acesta, vor fi produse aici: dulceaţa de căpşuni Topoloveana, dulceaţa de cireşe amare, dulceaţa de vişine, şi zacusca.

Concurs de prăjituri...cu magiun

Oaspeţii, printre care oficialităţi ale judeţului, primarul municipiului Topoloveni, dar şi Elena Udrea,  ministrul turismului şi dezvoltării, au fost întâmpinaţi cu tradiţionala pâine cu sare, şi cu.. gogoşi umplute cu magiun de Topoloveni. Înainte de a sosi la fabrica de magiun, Udrea a inaugurat o sală de sport a unei şcoli din Topoloveni.

 Invitaţii au făcut apoi o scurtă vizită în interiorul fabricii pentru a descoperii secretele celebrului magiun.

" Vă mulţumesc pentru ocazia de a participa la acest eveniment, un eveniment dulce. Ceea ce a realizat doamna Stanciulov aici cu siguranţă a implicat multă muncă, multe nopţi nedormite şi multă dăruire. Pe de altă parte, fabrica a fost făcută cu bani europeni şi aici trebuie să subliniem încă o dată importanţa accesării fondurilor europene ", a declarat Elena Udrea.

Cine se pricepe la făcut prăjituri, mai ales la cele în componenţa cărora intră şi ceva magiun de Topoloveni, a luat putut lua parte la un concurs inedit care a avut loc la fabrica din Topoloveni. Cea mai gustoasă şi mai arătoasă prajitură cu magiun natural de prune Topoloveni a fost premiată pe măsură. Bucătarii, amatori sau nu, s-au întrecut în demonstraţii de măiestrie, urmând ca la final să fie aleşi câştigătorii. Cel mai priceput a plecat acasă cu 36 de borcane de magiun, cel de pe locul al doilea, a primit 24 de brocane, pe când locul al treilea a fost premiat cu 12 borcane de magiun.

Magiunul-medicament

Magiunul de Topoloveni are efecte uimitoare asupra sănătăţii organismului şi este făcut după o reţetă din 1902, din zona Topoloveniului. Tradiţia împletită cu tehnica modernă de producţie a dus la un rezutat recunoscut pe plan mondial. Astfel, Magiunul de Topoloveni a devenit "Furnizor al Casei Regale de România"şi a primit titlul de "Superior Taste Award". Este, de asemena, singurul produs românesc cu denumire protejată la nivel naţional, fiind în curs de obţinere a protecţiei denumirii şi la nivel european. "Este singurul produs din Romania cu protecţie la nivel naţional, singurul recomandat de la copiii de şase luni, până la cei vârstnici. Este recomandat persoanelor bolnave de diabet, este foarte bun împotriva bolilor cardiovasculare, sau chiar cancerului de colon, pentru imunitate, împotriva stresului. Acest produs fără zahăr, 100% natural, are potasiu mai mult decât o banană, fibre alimentare de 5,3 %, în condiţiile în care un 3% este un indice foarte bun, are seleniu împotriva îmbătrânirii. Am reuşit să continuăm o reţetă din 1902, în fabrica de la Topoloveni.", spune Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite