Piteşti: Uniforma de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniformă, pantofiori, şosetuşe, caiete, cărţi, pixuri şi multe altele îi costă pe părinţi cel puţin 350 de lei la începutul acestui an şcolar.

Magazinele au oferte dintre cele mai variate, de la produse cu imprimeuri la modă şi până la cele clasice, în funcţie de  cât este fiecare dispus să scoată din buzunar. Uniformele su înxceput să  fie înşirate pe umeraşe în magazinele cu haine, preţurile variind între 25 şi 50 de lei.

În Argeş există un singur producător e uniforme şcolare, însă aceste articole de evstimentaţie se găsesc în orice magazin de îmbrcăminte. În funcţie de mărime, material sau chiar locul de unde este cumpărată, preţul unei uniforme de fete pleacă de la 25 de eli şi poate ajunge şi la 100, şi aici refeindu-ne doar la uniformele pentru clasele I-IV. „Are sarafanul de anul trecut şi îi este încă bun pentru că atunci i l-am luat un pic mai mare, dar trebuie să-i iau cămăşuţe de schimb, pantofi, şosete, lenjerie intimă, o grămadă. Deja am cheltuit 150 de lei şi mai e nevoie de câteva caiete speciale, un ghiozdănel mai mare...", spune Irina Iulică, o mămică ce-şi trimite fetiţa în clasa a patra anul acesta.

Uniformele pot şi şi retuşate

Cele mai ieftine uniforme se găsesc tot la hypermarketuri. La Carrefour spre exemplu, o uniformă de fetiţă costă 24 de lei, iar una pentru băieţel, ajunge la 50 de lei fiind formată din trei piese: pantalon, vestă şi sacou. Cămaşa se vinde separat cu 18 lei. La singurul producător de uniforme din Argeş, Modexim, un sarafan pentru fete costă 35 de lei, o cămaşă costă 22 de lei, iar o fustiţă în carouri, 20 de lei. În acest preţ este inclusă şi eventuala modificarea uniformei, dacă este cazul.

De la caiet la laptop

La modă sunt imprimeurile cu Hanna Montana, Ben 10, piderman, Crazy race, însă acestea sunt şi ceva mai scumpe decât cele clasice. Un ghiozdan cu un asemena imprimeu costă de la 35 până la 75 de lei, un penar cu de toate în el, costă între 20 şi 50 de lei, iar caietele între 0,63 şi 5 lei. Dar cei trecuţi de lasa a şasea deja vor altfel de rechizite, pe lângă cele clasice, solicitându-le părinţilor...laptop-uri. „Care caiete, că scap ieftin cu alea, fiică-mea are 13 ani şi vrea deja laptop din cel mic, nu-i mai place pe hârtie", spune Cristian Dobre, de 38 de ani, din Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite