Piteşti: Ultimele zile la patinaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii s-au  distrat cel mai bine pe patinoarul din Ştrand
Copiii s-au distrat cel mai bine pe patinoarul din Ştrand

După ce gerul s-a mai înmuiat, zeci de copii au luat cu asalt, pe ultima sută de metri, patinoarul Clubului Sportiv Municipal.

Miruna, Arina şi Carla sunt prietene bune şi au venit împreună la patinaj. Au între 5 si 7 ani şi au învăţat să patineze încă de iarna trecută. Acum, sunt adevărate profesioniste. ,,Ne ştim de la bloc şi ne place să ne distrăm împreună. E frumos aici, şi, dacă n-ar fi fost vremea urâtă, am fi venit mai des. Nu ne-au lăsat părinţii să ieşim pe ger, dar acum e perfect pentru patinaj.”, spune una dintre fetiţe.

 Nu se opresc nici cât să-şi tragă sufletul pentru că vor să recupereze tot ce-au ratat din cauza vremii urâte. Cu greu le mai iau părinţii de pe gheaţă.
 Alţi prichindei abia acum învaţă să patineze. Ion Mihalache i-a pus, pentru prima dată, nepoţelului său, Alexandru (4 ani), patinele în picioare. “Mi-am zis că e păcat să nu încerce şi el gheaţa iarna asta. Vine primăvara şi până la anu’, n-o să mai aibă ocazia. Îi e cam teamă, dar dacă mai venim două –trei zile,  iarna viitore n-o să mai fie nevoie să-l mai ţin de mânuţă.”, spune bărbatul.

 Animaţie după aproape două săptămâni de pauză

“Vremea e mai frumoasă şi a început să vină din nou lume. Dacă timpul rămâne aşa încă ceva timp, ar fi perfect. Pe gerul de săptămâna trecută, puţini s-au mai încumetat să se dea de pe gheaţă.  Când crapă pietrele, nu-ţi mai arde de distracţie”, explică administratorul patinoarului.

 Pe patinoarul Clubului Sportiv Municipal, dacă aveţi patine, cu 10 lei vă puteţi distra o oră şi jumătate. Dacă însă, nu v-aţi cumpărat patine, le puteţi închiria pentru încă 5 lei. Tarifele sunt mai mici decât la patinoarul din pădurea Trivale unde plătiţi tot atât, însă doar pentru o oră.

 După o oră şi jumătate de patinaj, un ceai cald e cum nu se poate mai potrivit.  La dozatorul din imediata apropiere găseşti şi cafea, şi ciocolată caldă, şi capucino, toate la un leu. Alternativă ar mai fi, undeva, la loc călduţ, în restaurantul din Ştrand, unde toate astea costă un pic mai mult,  între 2 şi 4 lei.
 La acelaşi preţ găsiţi băuturile calde şi la grota din Trivale, dacă alegeţi să patinaţi în pădure. Gheaţa e la fel de bună pe ambele patinoare.

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite