Piteşti: UPDATE: Fostul ofiţer SRI, acuzat că a luat mită, a primit mandat de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Mihai Dincă a fost reţinut pentru trafic de influenţă
Ion Mihai Dincă a fost reţinut pentru trafic de influenţă

Un fost ofiţer SRI a fost arestat, ieri după-amiază, la Piteşti. Bărbatul se dădea drept judecător , reuşind astfel să păcălească mai multe persoane certate cu legea.

Ion Mihai Dincă, în vârstă de 41 de ani, din judeţul Mehedinţi, oraşul Drobeta Turnu Severin, fost ofiţer SRI, a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 6.000 de euro de la o femeie din Piteşti. Bărbatul i-a promis acesteia că va interveni pe lângă doi judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care tatăl femeii este cercetat penal. La început l-a crezut însă faptul că Ion Mihai Dincă trăgea de timp şi nu-i spunea nimic concret, a băgat-o la bănuieli pe denunţătoare.
Astfel, femeia s-a decis să sune la numărul de telefon la care se pot anunţe fapte de corupţie, 0800806806. „A fost îndrumată şi a venit la Parchet de a făcut denunţul. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce primea  banii de la denunţătoare , pentru a interveni pe lângă joi judecători, în scopul soluţionării favorabile a unui dosar în care este judecat tatăl ei. De asemenea, îi promisese că va  sustrage probe importante din dosar, în vederea evitării punerii sub sechestru a locuinţei tatălui denunţătoarei”, a precizat prim-procurorul Daniel Vişan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.
Adus în dubă cu o criminală
Fostul ofiţer SRI a păcălit mai mulţi naivi, potrivit unor surse judiciare. Se pare că numărul victimelor care au căzut în cursa întinsă de Ion Mihai Dincă este mult mai mare. Oamenii legii au informaţii că bărbatul a păcălit mai multe tinere, absolvente de Drept. Fostul SRI-st îşi întindea bine antenele şi când afla de vreo tânără dispusă să dea oricât, doar ca să intre în Avocatură, intra el pe fir. Se întâlnea cu respectiva, îi cerea între 5.000 şi 8.000 de euro şi în schimbul banilor o făcea să creadă că e ca şi intrată în Barou. Tânăra se alegea şi păcălită şi cu banii luaţi, potrivit aceloraşi surse.
Ieri după-amiază, fostul ofiţer SRI, Ion Mihai Dincă, a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Argeş, cu propunere de arestare preventivă. A fost adus în duba arestului Poliţiei Argeş împreună cu femeia din Râca acuzată că şi-a înjunghiat mortal concubinul. Inainte să intre în sediul instanţei, bărbatul a spus doar: „Nu am păcălit pe nimeni. Nu am luat bani”. Aseară, după câteva ore de deliberări, judecătorii au dispus pe numele lui Ion Mihai Dincă, mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, fiina acuzat pentru luare de mită şi trafic de influenţă.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite