Piteşti: Tribunalul nou costă 32 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia, care va avea patru etaje, este realizată din fonduri europene şi va fi terminată în 15 luni

Muncitorii au săpat deja fundaţia pentru noua clădirea Tribunalului Argeş, un proiect de 32 de milioane de lei, derulat prin Ministerul Justiţiei, din fonduri europene.

De ani de zile, Tribunalul Argeş, Curtea de Apel şi Judecătoria, funcţionează în aceeaşi clădire, iar spaţiul este mic şi impropriu. Mereu găseşti cozi interminabile, iar arhiva este plasată undeva la subsol.

„Aici toate merg cum merge şi justiţia la noi. E o nebunie peste tot, în săli, la arhive, pe holuri. Poţi să înnebuneşti într-un loc ca ăsta! Nici nu mai ai nevoie de vreo pedeapsă dacă eşti vinovat de ceva! Dacă te plimbă ăştia şi te ţin de câteva ori pe aici, ţi-e de ajuns! Orice, dar numai pe aici să nu aveţi vreodată de stat!", mărturiseşte Constantin Micu, un domn revoltat care aştepta, astăzi, să intre la proces. Din fericire, proiectul a demarat, iar peste ceva mai mult de un an, calvarul se va termina.

Noul Tribunal va fi ridicat pe terenul vechii parcări Argeşul, pe un teren de 1.255 de metri pătraţi, lângă hotelul Alcadibo.

Proiectul are aproximativ doi ani vechime însă doar acum au venit forndurile pentru începerea lui.

Aici se mută Tribunalul

„Suprafaţa atribută de Primărie este de 1.800 de metri pătraţi, iar amplasarea în acel loc presupune găsirea unui alt loc pentru realizarea locurilor de parcare, în număr de aproximativ 150", spune primarul Tudor Pendiuc.

Imediat ce lucrările vor fi finalizate, în noul sediu se vor muta atât Tribunalul cât şi Curtea de Apel. Judecătoria va rămâne în sediul actual, din Bulevardul Eroilor, în clădirea ce a fost ridicată în 1976.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite