Piteşti: "Tartorul" executărilor silite din Argeş,cercetat de Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: sediul ING Bank din IC Brătianu
Piteşti: sediul ING Bank din IC Brătianu

Cel mai temut executor judecătoresc din Argeş, Eugen Fieraru, este ancehtat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti pentru fals intelectual şi uz de fals, în urma unui control efectual de către CCM la biroul acestuia din Piteşti.

 Executorul Eugen Fieraru se apără spunând că este vorba despre încă un atac la adresa lui, aceasta nefiind prima dată când el este luat la puricat la ordinul Ministerului Justiţiei.

Eugen Fieraru, spaima executărilor silite

Eugen Fieraru este cunoscut ca fiind cel mai dur executor judecătoresc din judeţ, de numele său legându-se mai toate acţiunile celebre de acest gen. Spre exemplu, Daniel Otobâcu şi Cristina Turcu Preda au fost executaţi silit pe restaurantul „Haiducul" din Piteşti tocmai de Eugen Fieraru, iar executarea silită de la ING, de acum câteva săptămâni a fost făcută tot de el.  Cel mai spectaculos caz a fost cel al Georgetei Cârciumaru, femeia care şi-a dat foc chiar în preajma casei din care a fost dată afară abuziv, susţinea ea. Eugen Fieraru a dus la îndeplinire şi acea acţiune de executare.  Femeia a scăpat cu viaţă însă în casa din care a fost scoasă nu a mai putut vreodată reveni.

A mai fost cercetat si în urmă cu doi ani

Executorul judecătoresc Eugen Fieraru, spun cei din Ministerul Justitiei, nu ar fi la prima abatere de acest gen, el a mai fost cercetat si în 2009, respectiv 2010. „Precizăm că, pe parcursul anilor 2009 si 2010, activitatea executorului judecătoresc Fieraru Eugen a fost verificată de inspectorii C.C.M., constatându-se deficiente care au făcut obiectul a două actiuni disciplinare si a unei sesizări penale. Astfel, urmare a controlului profesional efectuat în anul 2009 de către inspectorii C.C.M. s-a aprobat exercitarea acţiunii disciplinare împotriva executorului judecătoresc Fieraru Eugen.", e arată într-un comunicat oficial al Ministerului Justitiei.

„Nu mai vreu să fiu mieluşelul blând care se duce singur la tăiere"

Eugen Fieraru se apără şi spune că toate acţiunile Ministerului Justiţiei îndreptate împotriva lui sunt făcute la comandă. Executorul a fost supendat de trei ori până acum şi, de fiecare dată, şi-a recâştigat în instanţă drepturile. „Până acum am fost mieluşelul blând care s-a dus singur la tăiere pentru că am vrut ca apoi să demonstrez în intanţă că am dreptate. De data aceasta nu voi mai fi aşa şi voi spune tot ce am de spus", a declarat Eugen Fieraru pentru „Adevărul de seară".

„Pe 16 decembrie 2010 au primit cei de la Minister ordin să efectueze acest control, care, în mod normal, se face prin Camera Executorilor Judecătoreşti, nu direct la birou. Până în seara zilei de 16 ei erau deja la minela birou. Vă daţi seama cât de grăbiţi au fost aceşti omuleţi să mă viziteze!?", spune Eugen Fieraru.

Controlul dipsus de Corpul de Control al Ministerului Justiţiei a avut loc în perioada 16-20 decembrie 2010 la Biroul executorului Judecătoresc Eugen Fieraru din Piteşti. „În prezent, urmare sesizării formulate de C.C.M., se efectuează cercetări împotriva executorului judecătoresc Fieraru Eugen, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, sub aspectul indiciilor temeinice care au conturat presupunerea rezonabilă a săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, prevăzută de art.289 C.p. şi, respectiv uz de fals, prevăzută de art.291 C.p.", se arată în comunicatul Minsiterului de Justiţie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite