Piteşti: Sporurile din sănătate ar putea fi tăiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale şi angajaţii de la SMURd şi Ambulanţă ar putea avea supriza de a se trezi cu mai puţini bani la salariu, mai exact cu vreo 5%, în medie.

Ministerul Sănătăţii propune un proiect prin care sporurile din sistemul de sănătate să fie micşorate faţă de plafonul din 2010. Astfel, cadrele medicale ar putea ajunge la tăieri salariale serioase, din cauza scoaterii acestor sporuri.

Unul dintre sporurile care ar putea să dispară este cel lucru în condiţii de periculozitate, ceea ce i-ar afecta foarte tare pe angajaţii de la SMURD şi Ambulanţă, dar şi personalul medical de la urgenţe. „Aşteptăm ziua de luni, 14 februarie, când vom primi salariile. Se discută că în unele secţii sporurile scad cu  procente între 5% şi 15%. Spre exemplu, cei acre au beneficiat de sporuri pentru condiţii periculoase cuprinse între 50 şi 100%, acum vor beneficia, conform acestui proiect, de sporuri între 45 şi 85%. „, spune Doina Fănică, liderul filialei Sanitas din Argeş.

Tot o scădere de 5% la sporuri va fi prevăzută şi pentru cei care lucrează la SMURD sau Ambulanţă. În acest caz sporurile scad de la 75 la 70%. „Federaţia Sanitas a trimis şi un memoriu Ministerului Sănătăţii prin care s-a cerut menţinerea sporurilor la nivelul plafonului din 2010.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite