Piteşti: Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are secţie de neurochirurgie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are, în sfârşit, secţie de neurochirurgie separată. Inaugurarea a fost făcută în această dimineaţă, în cadrul evenimentului  „Zilelor medicale ale Argeşului şi Muscelului".

Neurochirurgia a funcţionat şi până acum, însă în acelaşi spaţiu cu restul specializărilor care ţin de chirurgie.

800 de operaţii anual la Spitalul Judeţean Piteşti

Neurochirurgia a funcţionat şi până acum, însă în acelaşi spaţiu cu restul specializărilor care ţin de chirurgie. Operaţii pe creier sau coloană se fac la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti încă din 1 februarie 2005, însă fără a exista o sală specială pentru asta, sau rezerve sparate. Per total, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, se efectuează în jur de 800 de operaţii de an, fluxul anual de pacienţi fiind de aproximativ 1.600 de persoane, cu o cazuistică diversă, incluzînd şi traumatologie.

Doi medici neurochirurgi

Acum, spitalul dispune şi de un spaţiu  special destinat neurochirurgiei, cu dotările la standarde europene. Mai exact au fost amenajate, la etajul doi al spitalului, 12 rezerve cu un total de 25 de paturi, dispuse în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, de maxim 3 paturi pe rezervă. Există sală de pansamente şi sală proprie de operaţii în blocul operator central. Aici se vor efectua operaţii pe creier, ale tumorilor, hematoamelor, precum şi intervenţii pe coloana vertebrală. Personalul medical este compus din doi medici, dr. Popescu Mihai şi dr. Mihalache George, 8 asistente şi 10 infirmiere şi îngrijitoare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite