Piteşti: Spitalul CFR este locul unde pacienţii de la oftalmologie se delectează cu maxime celebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic cunoscut şi apreciat pe specialitatea oftalmologie, o asistentă cu peste 30 de ani de experienţă maxime lipte pe lângă cabinet, asta îi întâmpină pe pacienţii care vin la consult sau tratament la Spitalul CFR Piteşti, secţia oftalmologie.

Medicul oftalmolog, Daliana Herăscu este unul dintre cei mai apreciaţi specialişti pe acestdomeniu din oraş tcmai pentru că acordă timp fiecărei consultaţii în parte. Mai mult, atât ea, cât şi asistenta, Maria Ptrescu, stau de vorbă cu fiecare pacient în parte şi nu doar despre problemele de la ochi, ci şi despre viaţă în general. „Noi îi ascuşltăm pe fiecare în parte, doamna doctor le acordă timp sdestul fiecăruia dintre pacienţi şi uneori se aşteaptă la consult, aşa că ne-am gândit să le oferim ceva să-şi petreacă timpul", spune Maria Petrescu.

„Ceea ce e trist nu e  că eşti bătrân, ci că nu mai eşti tânăr", este un citat din A. Dumas Fiul, unul dintre cele mai amuzante pentru pacienţi, în majoritate pensionari. „Mai toţi se amuză la acest citat, este preferatul lor, pentru că majoritatea pacienţilor care vin aici sunt pensionari", spune asistenta Maria Petrescu. „Este ceva deosebit pentru noi. Mai citim şi mai învăţăm câte ceva. Ar trebui făcut aşa peste tot", spune Constantin Ionescu,63 de ani, unul dintre pacienţii cabinetului.

Maxima preferată a asistentei care acum trei ani s-a apucat să lipească maximele în preajma cabinetului este una asiatică, aparţinând lui : „Când inima ta urmează cu credinţă calea binelui, chiar şi fără rugăciuni zeii te vor ocroti."

La un moment dat, cei de la Direcţia de Sîătate Publică a cerut dezlipirea acestor afişe, dar apoi au revenit la sentimente mai bune avânt în vedere că pacienţii le apreciază. "Unii le trag la Xerox şi le iau acasă, alţii le fotografiază cu telefonul, îşi petrec timpul de aşteptare altfel", spune Maria Petrescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite