Pitești: Sindicatele din Argeș au mobilizat 1000 de oameni pentru mitingul de la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 autocare cu protestatari de la CNSRL Frăţia şi SANITAS au pornit spre capital. Scăderea salariilor, tăierea sporurilor, legea pensiilor şi propunerile pentru noul Cod al Muncii sunt doar câteva dintre măsurile care i-au scos pe oameni în stradă.

Aproape 100 de oameni din sistemul privat

Greviştilor din sistemul de stat li s-au alăturat şi angajaţi de la privat, mai exact de la Sindicatul Rafinorul Arpechim. "Codul Muncii, contractul colectiv de muncă, legea pensiilor afectează pe toată lumea, indiferent că lucrăm la stat sau la privat. de aceea am venit și noi să protestăm pentru că sunt măsuri care ne privesc pe toți", spune Ionel Popescu președintele Sindicatului Rafinorul Arpechim.

La protestu de azi au plecat doar angajaţi care erau în concediu sau erau liberi pentru că nu mai există personal care să-i înlocuiască şi pe cei care erau la muncă şi ar fi vrut să protesteze azi. "Am adus oameni numai din liber sau din concediu pentru că nu au cum să vină mai mulțu deoarece nu mai există personal să le țină locul la muncă," spune Cristian Matei, președintele CNSRL Frăția.

Deblocarea posturilor, praf în ochi

Oamenii au nemulţumiri şi legate de lipsa de personal din sănătate, deblocarea celor 53 de  posturi pentru Argeş este considerată praf în ochi pentru că nu se rezolvă nimic cu asta. "Au fost deblocate nişte posturi în sănătate şi 53 sunt în Argeş. Credeţi că aceste posturi pot rezolva deficitul de personal din spitatlele argeşene? Bineînţeles că nu. Spre exemplu, la spitalul TBC este un singur post. Ar trebui să dea drumul la angajări ls modul serios pentru că nu este posibil o asistentă să se ocupe de şapte saloane. Salariile, vârsta de pensionare, toate sunt măsuri care ne aduc în pragul disperării", spune o protestatară de la SANITAS. Sindicaliştii din Argeş promit că vor porni greva generală dacă nu li se rezolvă doleanţele.

Dacă nu sunt ascultaţi, angajaţii din sănătate spun că vor merge până la grevă generală, "Dacă acest guvern nu se hotărărşte să considere sănătate ca pe o prioritate naţională, vom merge până la grevă generală", a declarat în această dimineaţă Doina Fănică, președinte SANITAS Argeș. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite