Piteşti: Simpozion medical la Muzeul Judeţean Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Argeş şi Direcţia de Sănătate Publică Argeş organizează, joi, 18  noiembrie a.c., ora 12.00, la Muzeul Judeţean Argeş (intrarea dinspre b-dul Eroilor), un simpozion prilejuit de celebrarea Zilei Europene de Informare despre Antibiotice - 18 noiembrie şi de Ziua Naţională Fără Tutun - 19 noiembrie.

Prin acest eveniment, la care sunt invitaţi să participe specialişti din domeniul medico-sanitar judeţean, se aduce în atenţia factorilor implicaţi în producerea, prescrierea şi distribuirea antibioticelor, dar şi a publicului larg, problematica rezistenţei la antibiotic, dar şi informaţii referitoare la efectele nocive ale fumatului, factorii de risc, modalităţi de prevenire a începerii fumatului şi de renunţare la fumat.

Ca parte a unei largi inţiative europene, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) împreună cu autorităţile de sănătate din Uniunea Europeană au lansat Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice, o inţiativă europeană de sănătate publică, care este marcată anual pe data de 18 noiembrie 2008.

Campania prilejuită de acest eveniment se derulează sub sloganul „Utilizarea  inadecvată a antibioticelor este cauza rezistenţei la antibiotice. Prescrieţi-le cu prudenţă pentru a le păstra eficacitatea" şi se adresează în mod special personalului medical din spitale, şi anume medicilor care prescriu medicamente, comisiilor medicamentului, managerilor şi farmaciştilor, dar şi altor categorii de personale, în scopul de a reduce folosirea inutilă a antibioticelor.

De asemenea, în cadrul manifestării este marcată şi „Ziua Naţională fără Tutun", zi dedicată încurajării renunţării la fumat. Astfel, în perioada 19 - 30 noiembrie 2010,  se va desfăşura Campania de celebrare a  Zilei Naţionale fără Tutun, cu sloganul „Fără tutun, pentru o viaţă mai lungă şi sănătoasă!". Scopul campaniei este promovarea unui stil de viaţă fără tutun şi conştientizarea populaţiei generale cu privire la efectele nocive ale fumatului. Campania se adresează populaţiei generale şi în special adolescenţilor, elevilor, tinerilor, părinţilor şi gravidelor, obiectivele urmărite fiind creşterea numărului de persoane informate cu privire la efectele nocive ale fumatului, precum şi creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite