Piteşti: Şedinţă publică pentru suplinitorii din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii care au obţinut peste nota cinci la concursul de titularizare din acest an şi au avut un post de suplinitor şi anul trecut, au participă la şedinţa publică de atribuire a posturilor de suplinitor.

Dacă în şcoala în care au mai predat li s-au dat cel puţin două ore, profesorii au şansa ca azi şi mâine, la Grupul Şcolar Astra din Piteşti, să obţină completări pentru întregirea catedrelor. Pentru a obţine o catedră întreagă profesorii trebuie să întrunească 18 ore pe săptămână, ore care,m de cele mai multe ori, sunt în mai multe unităţi şcolare. O altă condiţie pentru a spera la un continuitate pe suplinire este ca la examenul din această vară să fi obţinut cel puţin nota cinci.

„Eu am deja zece ore şi mai am nevoie de opt să văd cum le pot obţine să nu fe nevoie să fac naveta prea departe", spune Iuliana, profesor de limba română.  

În Argeş există 300 de spoturi incomplete, ore care pot fi ocupate de suplinitori care au nevoie de completări de catedre. „Dacă iau patru ore în Piteşti, cinci la Ştefăneşti şi restul cine ştie pe unde...nu mai rămân cu nimic din banii de salariu. Îi dau pe toţi pe navetă, dar ce să fac măcar am cartea de muncă şi capăt vechime. Poate de la anul va fi mai bine", spune  Marcel Ilie, profer pe domeniul tehnic.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite