Piteşti: Sărbătoarea Toameni prin ochii micuţilor de la Palatul Copiilor (Galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veselie, culoare, dans, muzică şi voie bună au primit spectatorii care au luat parte la evenimentul „Culorile Toamnei" oragnizat de Palatul Copiilor din Piteşti.

GALERIE FOTO: COPIII AU FĂCUT UN SPECTACOL PE CINSTE

Micuții talentați de la Palatul Copiilor și de la grădinițele, școlile și liceele partenere au pus cap la cap un spectacol diversificat și colorat care să celebreze acest anotimp.

De la demonstaţii de karting şi robotică, până la dansuri, muzică şi recitări de poezii, toate acestea şi multe altele au „animat" astăzi instituţia. De asemena, tot azi a fost lansată o publicaţie despre această sărbătoare.

„Este o acțiune de amploare, o sărbătoare a frumuseții, tinereții, belșugului și talentului de care copiii nu duc lipsă", a declarat directorul instituției, profesor Daniela Georgescu.

Muzică şi dans

Micuţii îndrumaţi de către dascăli au organizat un spectacol de muzică, dans şi poezie pe tematica toamnei. De la cei mai mici, de grădiniţă, până la elevii mai mari, de la liceu, toţi au reuşit să impresioneze prin dăruire şi talent, mai ales că toate aceste spectacole se realizează doar prin efortul financiar al oamenilor de la Palatul Copiilor sau de la şcolile partenere, fără sponsori sau un alt sprijin. „Fiecare profesor îşi gestionează aceste acţiuni la nivelul cercului său. Sponsori nu există, din păcate", spune Marineaţă Simona, profesor de creaţie literară.

Demonstraţii la robotică

Şi la robotică s-a sărbătorit, însă într-un mod aparte, prin realizarea şi prezentarea diverselor dispozitive care mai de care mai complicate  şi interesante, din domeniul roboitcii. Lucrul cel mai important, aceste „maşinării" sunt făcute doar din materiale refolosibile şi ecologice.  Spre exemplu, azi, elevii de la cercul profesorului Dan Slăvilă au realizat roboţei folosind CD-uri, cabluri, baterii şi alte materiale cărora, în mod normal, nu le acordăm mare atenţie. Maşinăriile realizate de către copiii au „făcut" o demonstraţie pentru curioşi şi pentru iubitorii de ştiinţă. „Azi a fost o zi plină şi colorată, cu multe activităţi interdepedente. Practic, toţi am fost implicaţi, copii, profesori, părinţi, pentru că aceasta este o sărbătoare tradiţională în Palat. S-a cântat, s-a recitat în română, engleză, franceză, s-a dansat. Au fost  competiţii sportive, de kating, cros, şi am avut şi o expoziţie în holul insituţiei cu fotografii, desene, artizanat, afişe pe calculator, toate realizate de copiii, cu prijinul profesorilor de aici", spune Simona Marineaţă.

Iubitorii de adrenalină şi scârţâit de roţi au putut admira o demonstraţie de karting oferită de membrii acestui crec, coordonat de către ...o doamnă profesor, Cristiana Mitroi. Copilaşii care au luat parte ca spectatori la show-ul oferit de către micii piloţi au putut încerca o tură în kart, după ce au fost instruiţi de specialiştii piloţi de la Palatul Copiilor.

Mulţi dintre copiii care animă aceste manifetsări aunt campioni în domeniul pe care l-au ales. Fie au câştigat premii la competiţii muzicale naţionale, fie sunt deja piloţi cunoscuţi de karting sau atleţi , toţi vin în această perioadă pentru sărbătoarea toameni de la Palatul Copiilor. „De fiecare dată iau parte la aceste acţiuni, fiind şi eu elev la cercul de karting. Întotdeauna îmi face plăcere să mă urc pe kart şi să îi bucur pe privitori", spune Mătălin Delcă, unul dintre elevii de la karting.

 „Eu am cântat astăzi pentru cei acre au luat parte la spectacol. Mie mi-a plăcut şi să cânt şi să văd apoi spectacolul. Cel mai mult mi-plăcut dnasul indian", spune Flavia Maria Popescu, o altă elevă de doar 10 ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite