Piteşti: S-a deschis târgul meşterilor populari în Piaţa Vasile Milea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de meşteri populari au venit în Piaţa Vasile Milea cu fel şi fel de obiecte. De aici puteţi cumpăra icoane, linguri de lemn, ţesături decorative şi chiar haine.

Cea de-a XXVII-a ediţie a Târgului meşterilor populari a debutat ieri în Piteşti. Comercianţii şi-au ocupat locurile rezervate şi şi-au etalat mărfurile variate.

Piaţa Vasile Milea a devenit astfel vadul unor meşteşugari din judeţele Argeş, Olt, Dolj şi Vâlcea.

Printre cele mai inedite standuri, se află unul cu dovleci ornamentali din ceramică, mai mari, mai mici, cu preţuri între 10 şi 30 de lei.

Obiectele din lemn sunt şi ele atrăgătoare pentru piteşteni. Dacă aveţi în buzunar de la 20 până la 45 de lei, vă puteţi cumpăra diverse sculpturi decorative, reprezentând cruci, păsări, flori sau tacâmuri. Cu încă 350 de lei, cei care vor să-şi împodobească peretele dinspre Răsărit, o pot face  achiziţionând o icoană sculptată, reprezentându-l pe Iisus Hristos.

Tot la târgul meşteşugarilor, la un stand aparţinând unor producători din Dolj, vă puteţi încânta privirile cu carpete lucrate în culori naturale.

Cea mai mare dintre acestea are doi metri jumătate şi costă 2500 de lei. Cea care l-a lucrat spune că face toţi banii.

„Am făcut trei luni la el, l-am lucrat în iarnă. Are coloranţi naturali şi eu zic că e cel mai frumos”, spune vânzătoarea. 

Dacă nu dispuneţi de atâţia bani, de la aceeaşi tarabă vă puteţi cumpăra carpete mai mici, cu 60 de lei.

Haine de toamnă
Dacă frigul din ultimul timp v-a prins pe nepregătite, tot de la târgul meşterilor populari vă puteţi îmbogăţi şi garderoba.

O doamnă, care nu lasă andrelele din mână nicio secundă, vinde bluze, bolero-uri, căciuli şi fulare, din in, cânepă sau melană, la preţuri cuprinse între 30 şi 90 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite