Piteşti: Amendat pentru că rula cu 82km/h prin centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Circulaţie au organizat o amplă razie în urma căreia peste o sută de şoferi au fost amendaţi.

Principalele artere de circulaţie din Piteşti şi anume, străzile Calea Bascovului, Nicolae Dobrin, Republicii şi Armand Călinescu au fost împânzite, în această dimineaţă, de poliţişti. Toţi şoferii care au călcat strâmb au fost traşi pe dreapta. Ochii vigilenţi ai oamenilor legii nu au scăpat niciun şofer ilegalist. Fie că a fost vorba de cei care au apăsat acceleraţia mult prea tare sau de cei care nu purtau centura sau vorbeau la telefon, cu toţii au pornit spre destinaţie cu foaia de contravenţie în portofel.
Nu purtau centura şi vorbeau la telefon
Primul vitezoman a fost depistat, în jurul orei 8.30, pe strada Armand Călinescu. Tânărul aflat la volanul unui BMW rula în plin centrul oraşului cu 82 de kilometri la oră. „A fost amendat cu 360 de lei şi a primit 4 puncte de penalizare.”, a precizat agentul şef principial Cornel Matei de la Poliţia Rutieră. Sancţiunile au curs lanţ în rândul şoferilor care s-au urcat la volan dar au uitat cu totul de centura de siguranţă.
Peste o sută de conducători au fost amendaţi pentru nepurtarea centurii. „Fiecare a primit amendă 120 de lei însă, are la dispoziţie 48 de oră să o achite şi atunci se reduce la jumătate.”, a mai spus agentul şef principal Cornel Matei. Cei mai mulţi dintre şoferi au fost prinşi fără centură pe lângă Stadion, pe strada Nicolae Dobrin.Există şi o explicaţie! Potrivit oamenilor legii, piteştenii cred că dacă şofează pe la periferia oraşului, scapă de controalele rutiere, dar se înşală. Nu au scăpat nici şoferii care vorbeau la telefon în timp ce conduceau. Zece persoane au fost amendate. „Această abatere se scanţionează cu 2 sau 3 puncte de penalizare ceea ce înseamnă 120 de lei sau 180 de lei. De asemenea, participanţii la tarfic pot achita în două zile la jumătate.”, ne-a spus subofiţerul Matei. Cu toate că astfel de razii au loc tot mai des, şoferii nu se învaţă minte şi continuă să calce pe bec.
Astfel, poliţiştii de la Circulaţie pregătesc pentru săptămâna viitoare o nouă acţiune de amploare care va viza tot cele trei abateri: nepurtarea centurii de siguranţă, vorbitul la telefon în timpul şofatului şi depăşirea vitezei regulamentare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite