Piteşti: Rable mai scumpe în Târgul Săptămânal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai ieftină maşină expusă la vânzare costa 2.700 de lei
Cea mai ieftină maşină expusă la vânzare costa 2.700 de lei

Cea mai ieftină maşină second hand dintre cele expuse la vânzare în această dimineaţă costa 2.700 de lei. Cea mai scumpă rablă era o Dacie Berlină din 1999, pe care vânzătorul cerea 3.800 de lei, adică exact valoarea primei de casare oferită de Remat.

În Târgul Săptămânal de maşini, care este deschis o dată pe săptămână (duminica), rablele zac acoperite de zăpadă. Clienţi interesaţi să cumpere maşini vechi erau şi în această dimineaţă, mai ales după ce ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a dat undă verde la programul de înnoire a parcului auto şi pentru maşinile neînmatirculate, achiziţionate din târg. Nimeni însă nu este dispus să dea, spre exemplu 2.700 de lei pe o DacieNova din 1999, preţul celei mei ieftine maşini dintre cele expuse la vânzare astăzi în Târgul Săptămânal.


“Dracu dă atâţia bani pe o rablă”


“Dracu dă atâţia bani pe o rablă. Am deja două maşini pentru Remat. Îmi mai trebuie una ca să iau în întregime prima de casare însă nu am nicio şansă să găsesc ceva în târg. Aştia au sărit rău de tot calul cu preţurile. Sunt mai scumpe cu cel puţin 30%, faţă de sfârşitul anului trecut”, spune necăjit unul dintre cei care au venit în această dimineaţă la târg cu gândul că va cumpăra o rablă mai veche de zece ani. Chiar şi dacă sunt veniţi din alte judeţe, vânzătorii de maşini second-hand nu sunt dispuşi sub nicio formă să reducă preţul. Îndură frigul şi ninsoarea şi ţin cu dinţii la preţ. Astfel, un dâmboviţean, dădea de zor cu mătura în jurul unui Dacii Berlină ,din 1999. Curăţa din zece în zece minute parbrizul de zăpadă, astfel încât preţul  să rămână la vedere. 3.800 de lei cerea omul pe autoturismul său, exact cât este prima de casare pentru o maşină mai veche de zece ani acceptată în programul “Rabla”. Deznădăjduiţi, cei care vor să-şi achiziţioneze o maşină nouă, prin programul de reînnoire a parcului auto din acest an, se orientează către anunţurile de mică publicitate, pe care le găseşti în ziarele şi revistele locale. Şi aici preţurile rablelor au crescut însă.


Au început să se facă rezervări la dealeri


Spre exemplu, preţul unei Dacii din 1979 este de 1.500 de lei. Aceeaşi maşină putea fi cumpărată în decembrie anul trecut cu 1.000 de lei. “ În ziare tot te mai lipeşti de un anunţ. Dai pe ea să zicem 1.200 de lei şi tot îţi mai rămâne şi ţie ceva din prima de casare”, spune un alt client interest să achizitioneze un hârb din târg pentru programul “Rabla”. Atfel autorităţi susţin că programul de reînnoire a parcului auto va începe în acest an pe 20 februarie. Dealerii însă au început deja să primească înscrieri pentru maşinile noi. La Daperom Piteşti, care comercializează autoturisme Logan, sunt depuse aproape 100 de cereri în acest sens, cum declară directorul firmei, Paul Schiaucu. Şi dealerii de maşini străine susţin că au deja clienţi. Numai că aici se percepe o taxă de revervare pentru autoturismul dorit. “ Avem zece clienţi care şi-au făcut revervări prin programul Rabla. Fiecare a plătit o taxă de revervare de 2.000 de lei”, afirmă unul din reprezetanţii firmei Auto Palermo, care comercializează maşini din gama Fiat.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite