Piteşti: Pompierii din 12 judeţe în competiţie la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Viaţa lor de zi cu zi înseamnă lupta pentru vieţile şi bunurile altora. Câţiva dintre ei, însă, au lăsat lupta cu focul, cu apele şi dezastrele la o parte pentru câteva zile şi s-au adunat la Piteşti, pentru a-şi demonstra abilităţile în cadrul unor competiţii sportive de profil.

Pompieri din toată ţara participă, în perioada 07.09.2010 - 10.09.2008, la etapa finală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, care este organizată la Piteşti, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae" Argeş.

Competiţia a reunit la start loturile inspectoratelor din judeţele: Bacău, Botoşani, Constanţa, Iaşi, Ialomiţa, Neamţ, Suceava, Timiş, Tulcea, Călăraşi, Argeş precum şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" Bucureşti.

Finala va avea patru probe speciale

 

Startul competiţiei s-a dat în această dimineaţă, în prezenţa oficialităţilor locale, iar prima probă a fost  „Pista cu obstacole pe 100 m", desfăşurată pe Stadionul din Ştrand. În această după-amiază, de la ora 17.30, va avea loc o altă probă de concurs pentru pompieri, Ştafeta 4x100m, concurs care va avea loc pe acelaşi gazon. Mâine, începând cu ora 9.00, competitorii se vor muta la Curtea de Argeş, acolo unde, pe terenul de sport din incinta Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş, pompierii vor concura în proba Scara de fereastră. Vineri, de la 8.30, activităţile sportive se mută din nou la Piteşti, pe Stadionul Ştrand, pentru ultima probă a acestui campionat naţional, mai exact realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

„Probele de concurs sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, iar lotul câştigător al etapei finale primeşte cupa transmisibilă „Căpitan Pavel Zăgănescu", a declarat slt. Mădălina Epure.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite