Piteşti: Pom bogat, pom sărac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decoraţiunile se vând în toate hipermarketurile, dar şi la târgul de la Casa Cărţii
Decoraţiunile se vând în toate hipermarketurile, dar şi la târgul de la Casa Cărţii

Am aflat pentru dumneavoastră cât vă costă să împodobiţi bradul de sărbători. Preţurile variază de la 63 de lei, un pom cu strictul necesar, la aproape 1400 de lei, acesta fiind împodobit  cu decoraţiuni de calitate superioară.

Fie că avem buzunarul mai gol, sau portmoneul doldora de bani şi carduri, pentru toţi vin sărbătorile de iarnă. Şi, cum ele se întâmpină cel mai bine cu bradul împodobit, “Adevărul de Seară” a aflat cât costă să pregăteşti pomul de Crăciun. Astfel, am notat preţurile cele mai mici, dar şi pe cele mai mari, atât la brazii artificiali (singurii care au apărut la vânzare până acum), cât şi la decoraţiuni.

Artificialul e mai ieftin

Bradul de criză este, categoric, unul artificial. Nu costă nici mult şi, în plus, nu trebuie neapărat achiziţionat în acest an. El poate fi scos din sacul în care l-aţi dosit cu ani în urmă, şters de praf şi apoi poziţionat în suportul său. Dacă însă cel vechi s-a deteriorat sau pur şi simplu nu aveţi unul, mergeţi la hipermarketul Real, acolo unde veţi găsi unul dintre cele mai ieftine produse de acest tip, care costă numai 29.99 de lei şi măsoară 120 de centrimetri. În plus, primiţi automat cadou şase decoraţiuni aurii în formă de clopoţei.

Pentru un buget mai limitat, am găsit în acelaşi magazin şi instalaţie de pom la un preţ incredibil de mic: 12,49 de lei cu 140 de becuri şi 8 funcţii. Globuleţele nu sunt nici ele foarte scumpe, dacă ştii de unde să le cumperi. La Carrefour, găseşti un set de 6 globuri la 2,19 lei. Pentru brăduţul ales, îţi trebuie 30 de astfel de decoraţiuni, astfel că, în total, vei plăti 10,95 lei. Unul dintre cele mai mici preţuri la vârful de brad l-am găsit la târgul de iarnă de la Casa Cărţii. Costă numai 3 lei şi poate fi achiziţionat în ce culoare doriţi. Beteala e şi ea importantă  pentru aspectul bradului. Pentru trei metri cumpăraţi de la acelaşi târg plătiţi 3 lei. Bomboane ieftine găsiţi la Real, în polei colorat, o pungă costând 4 lei. În total, bradul de criză din acest an vă costă 63.43 de lei.

Pom bogat, bine dotat

Odată cu buzunarul umflat, cresc şi pretenţiile. Pentru un brad  artificial, de doi metri, mai de „fiţe”, veţi scoate din buzunar 499 de lei (Bricostore). La aşa brad, aşa decoraţiuni. Un set de 10 figurine, reprezentând reni, moşi crăciuni, steluţe, magi, oameni de zăpadă costă, în Real, 45 de lei. Un set de patru globuleţe mari şi frumoase costă, în Bricostore, 22,99 lei (iar pentru un brad cu asemenea dimensiune aveţi nevoie de 40). 39 lei costă zece fundiţe aurii, o instalaţie de pom cu telecomandă  ajunge la 150 de lei în Kaufland.

Un brad  bogat, trebuie neapărat să fie presărat şi cu moşi crăciuni de ciocolată. Îi puteţi achiziţiona din Real, cinci bucăţi costând  78,15 lei., un vârf de brad conic, argintiu, costă în Bricostore 59.99 lei, iar zece metri de beteală de calitate superioară costă 250 de lei la Carrefour. Calculul final arată că un brad bogat de sărbători ajunge la  1350 de lei.

Alte preţuri:

Pom gata împodobit – 199 de lei (Real),
Pomişor în ghiveci (60 de centrimetri)  - 18.90 lei (Carrefour)
Decoraţiune coroniţă, pentru uşă – de la 7,9 lei până la 29.90 (Carrefour)
Decor pentru masă  -  34,90 (Carrefour)

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite