Pitesti: Poliţiştii de la Poliţia Comunitară Mioveni cer sa fie disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politia comunitară de la Mioveni este prima asemena instituţie din ţară, înfiinţată la nivel de oraş
Politia comunitară de la Mioveni este prima asemena instituţie din ţară, înfiinţată la nivel de oraş

Pentru că nu li s-au aprobat în Consiliul Local Mioveni drepturile la sportul pentru hrană, pentru că le-au scăzut veniturile foarte mult şi nu mai pot trăi cu 450 sau 500 de lei lunar, poliţiştii de la Poliţia Comunitară Mioveni ameninţă că vor să fie disponibilizaţi.

„Au fost făcute două referate prin care ceream norma de hrană, care se acordă forţelor de ordine, conform ordinului 50. Suma ar ajunge la 400, 500 de lei în plus la salariu", spune Cornel Moise, agent superior la Poliţia Comunitară Mioveni.

Am ajuns ultimul serviciu al oraşului

Lucrează 12 cu 24, nu există sărbători penru ei, nu au sporuri legale sau nici macar spor de armanament, iar salariul este egal cu indemnizaţia unui şomer. Au cerut indemnizaţia pentru hrană, legală prin Ordinul 50, pentru toţi cei care fac parte din rândul forţelor de ordine. „Am solicitat aceastîă indemnizaţie pentru hrană, care se ridica la proximativ 500 de lei în plus la salariu şi de care beneficiază şi alte Poliţii Comunitare din ţară. Cuantumul ar fi de 720 de lei pe lună pentru această indemnizaţiee, dar scăzând cei 25%, se ajunge la aproximativ 500 de lei pe lună, cu salariul de alţi 500 de eli,s e ajunge la un salariu cât de cât mai bun", spune Cornel Moise.

Cele mai mici salarii le au agenţii de la Serviciul Pază Patrimoniu. Doar 28 din cei 31 de agenţi au semnat referatul prin care cereau aprobarea acestei indemnizaţii, plus dreptul la şomaj.

„Noi vrem să beneficiem şi de drepturile de şomaj pentru că ar fi acelaşi venit ca şi atunci când am veni la muncă, dar am avea timp să nee căutăm altceva de muncă.", spune Cornel Moise.

 Luni, întâlnire la primar

Ion Georgescu, primarul Mioveniului, le-a primit referatul oamenilor de la comunitară şi urmează să discute cu ei luni dimineaţă, pentrua  vedea ce soluţie pot găsi. „Au şi ei dreptatea lor, pentru că nu se poate trăi cu banii aceştia. Nu a fost vorba de demisii, ce-i drept ci de acest referat prin care ei spunea că vor să fie eliberaţi din funţie dacă u li se aprobă aceste drepturi", a spus primarul Ion Georgescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite