Piteşti: Băut la volan şi cu arma în maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de maşini au trecut prin filtrele de poliţie
Sute de maşini au trecut prin filtrele de poliţie

În acest sfârşit de săptămână, Inspectoratele de Poliţie şi de Jandarmi Argeş au organizat o acţiune cu forţe mărite pe raza judeţului. La razia de amplaore au luat parte 251 de poliţişti şi 43 de jandarmi.

Oamenii legii au constatat 44 de infracţiuni, 13 dintre aceastea fiind de natură economico-financiară, 9 de natură judiciară şi 22 de altă natură.
Poliţiştii au aplicat 442 sancţiuni contravenţionale în valoare de 96.230 lei. 


Cele mai frecvente infracţiuni constatate au fost conducerea de autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice, şoferii alegându-se cu dosare penale.

Un tânăr de 18 ani a fost identificat de poliţişti după ce a sustras un telefon mobil al unui client dintr-un bar, infractorul alegându-se cu dosar penal.

Constantin Ana, de 27 de ani din Călineşti a fost tras pe dreapta de poliţişti în timp ce transporta mai multe persoane cu taxiul pe ruta Piteşti-Topoloveni, fără a avea autorizaţie eliberată de Administraţia Publică Locală. Taximetristul “pirat” s-a ales cu o amendă de 25.000 de lei.

Din cauza consumului de băuturi alcoolice, un şofer din Piteşti s-a ales cu dosar penal. Poliţiştii din Costeşti l-au depistat pe Albert Ivan, de 32 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza comunei Popeşti, sat Palanga. Când a coborât din maşină, bărbatul mirosea puternic a alcool, motiv pentru care omanii legii l-au testat cu etilotestul, rezultând o concentraţie de 0.67 mg-l alcool pur în aerul expirat.    


În urma controlului efectuat asupra camionului, oamenii legii au găsit o armă cu aer comprimat şi 6 alice pentru care Albert Ivan nu avea autorizaţie. Acestea au fost reţinute de poliţişti, iar bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.       

  
Un alt argeşean din comuna Băiculeşti a fost depistat cu armă, fără a avea permis. Vasile Vlădoiu, de 57 de ani s-a ales şi el cu dosar de cercetare penală pentru că deţinea o armă neletală, mai exact un pistol cu aer comprimat, fără a deţine o autorizaţie. Arma a fost reţinută de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite