Piteşti: Poliţia, branşată ilegal la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sectia 3  de Poliţiea Municipiului Piteşti
Sectia 3 de Poliţiea Municipiului Piteşti

Secţia 3 de Poliţie consumă apă fără a fi contorizată. Este concluzia reprezentanţilor Sc Apă Canal 2000  care  au descoperit întîmplător branşamentul iar acum încearcă mai întâi o conciliere, pentru recuperarea pagubelor.

În Curtea Poliţiei Municipiului Piteşti funcţionează şi Secţia3, într-o clădire construită, în spatele celeilalte.Punctul este racordat la reţeau de apă...ilegal, direct de la conducta care alimentează Cartierul Războieni şi nu la clădirea  Poliţiei Municipiului Piteşti, cum ar fi fost normal. Pentru că nu există un contor care să înregistreze consumul, nimeni nu plăteşte apa care ajunge la grupul sanitar al Secţiei 3. “ Racordul a fost descperit întâmplător , la începutul  lunii, de o echipă  de intervenţie a SC Apă Canal 2000.s.a. care încerca să rezolve o avarie apărută în zona Războieni. Muncitorii au anunţat Serviciul Economic iar noi am început demersurile pentru a constata despre ce e vorba. „, explică Victor Enache, şeful Serviciul Economic al SC Apă Canal 2000.s.a.

 Secţia 3 a fost cea care anunţat avaria
 Conducerea Secţiei 3 de Poliţie Piteşti, spune că nici nu bănuia că  branşamerntul este ilegal şi că,  probabil, racordarea  s-a făcut acum aproape 30 de ani. “Clădirea a fost ridicată înainte de 1980.  Până în  1989, aici a fost Evidenţa Populaţiei. A urmat de Poliţia Municipiului Piteşti, şi, abia din 1998, aici funcţionează Secţia 3 Nu ne-am pus niciodată problema că aici ar fi un branşament necontorizat, mai ales că noi am fost cei care au sesizat avaria.”, explică  conmisarul Gabriel Gherghe, şeful Secţiei 3.

Se încercă rezolvarea amiabilă a problemei


Pentru stingerea acestui conflict pe cale amiabilă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie va trebui  să achite o despăgubire calculată conform unui calcul de cost determinat în funcţie de diametrul ţevii, debitul şi consumul pe trei ani (indiferent de data la care s-a făcut racordarea).
„ În astfel de situaţii , legea e clară: când se descoperă un branşament  ilegal se percepe, cu trei ani în urmă, plata utilităţilor.”explică Geu Mujea, Directorul SC Apă Canal 2000 s.a.
 Furnizorul de utilităţi  a transmis, astăzi,  Înspectoratului  Judeţean de Poliţie o notificare  pentru recuperarea pe cale amiabilă a pagubelor.
“ Noi i-am informat despre incident şi am solicitat să ne întâlnim, pe 11 martie,  pentru a rezolva situaţia, prin conciliere. Urmează  ca specialiştii noştri, împreună cu juristul Sc Apă Canal să  evalueze , în funcţie de dimensiunea conductei  şi vechimea acesteia, cantitatea de apă intrată prin acea reţea. Dacă problema nu se rezolvă pe această cale, ne vom adresa Instanţei.“, spune şeful Serviciul Economic al SC Apă Canal 2000.s.a.
“ Inspectoratul Judeţean de Poliţie a constituit o   o comisie internă care să analizeze cauzele acestei situaţii  şi împrejurările  în care a fost efectuată racordarea. Urmează să vedem dacă se confirmă cele precizate în notificare de către Apă Cana şi, eventual, să emitem o hotărâre vizavi de persoanele care sunt culpabile”, spune  inspectorul Robert Radu, purtător de cuvânt ISJ Argeş,

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite