Piteşti: Poligon privat la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paintball, poligon, căţărare în cadrul unui complex de la marginea Piteştiului.

Cine este pasionat de arme, expert sau începător, ori pur şi simplu vrea să înveţe găseşte şi armă şi experţi la poligonul de la marginea localităţii Smeura.

Într-un mediu liniştit şi natural, foarte aproape de oraş, poligonul atrage atât vânători pasionaţi, cât şi poliţişti, militari, toţi veniţi să exerseze, pe cont propriu însă, lăsând de-o parte uniformele. Poligonul se întinde pe o suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi, fiind vorba de o bază unde există o tiroliană de 75 de metri, perete de căţărare, trei mici lacuri de pescuit, urmând a se contrui şi un restaurant cu specific vânătoresc. În curând vor exista şi posibilităţi de cazare. „Este singurul poligon privat şi autorizat din Argeş, a fost amenajat cam acum 10 ani, dar numai autorizarea a durat mai bine de şapte ani", explică Gheorghe Sima.

Poliţiştii se antrenează aici

„Aici vin şi poliţişti, militari, vânători, toţi pe cont propriu însă, din dorinţa de a mai exersa. Tot aici sunt instruiţi şi  cursanţii care vor să obţină permisul de armă letală", spune prorpietarul poligonului, Gheorghe Sima. Vânător la rândul său şi un iubtor al armelor, proprietarul poligonului deţine şi un magazin de arme şi pune la dispoziţie celor care vin la poligon atât arme, cât şi muniţie şi asistenţă profesionistă pentru cei care au nevoie. „Nu este obligatoriu să ai permis de armă pentru a putea trage aici, dar în acest caz oferim asistenţă din partea unui profesionist", adaugă proprietarul poligonului.  

Cât priveşte activităţile specifice poligonului, pasionaţii sau curioşii pot veni să tragă cu arma cu gloanţe, cu tirul cu arbaletă, tiruln cu arcul, tir la talere (vânătoresc), tir cu pistolul şi puşcă cu glonţ. Preţul este undeva la 50 de lei pentru 25 de focuri la tir cu talberele incluse, 20 de lei pentru zece focuri cu pistor de 5,6 mm, inclusiv muniţia şi arma, iar pentru copii preţurile sunt aproape modice. „Pentru copii facem reducei serioase pentru că vrem să-i atragem spre acest sport, spre tir, să-i ajutăm să înţeleagă armele şi responsabilitatea deţinerii unei arme", spune prorietarul bazei. Pentru paintball, preţul este de 0,30 de bani pentru o bilă, iar la pecsuit costă 10 lei pe zi cu momeala, undiţele şi acele speciale incluse. „Acele sunt făcute să nu rănească peştii, pentru că aici pescuitul se face de plăcere şi captura este eliberată", spune Gheorghe Sima. În cele trei lacuri înoată crapi, caraşi, somnul pictic, caraşi japonezi, un biban şi un ten, poreclit Moşul pentru că este cel mai mare peşte din aceste bălţi. „Moşu are 80 de centimetri, a fost prins în mai multe rânduri şi apoi eliberat. Nu ţinem decât un ten pentru că i-ar prăda pe ceilalţi şi s-ar înmulţi prea rapud. El este vedeta printre peşti", spune prorpietarul bazei.

Friptura la proţap, specialitatea „casei"

În zilele frumoase, şi mai ales în nopţile de vară, locul devine ideal pentru picnic, foc de tabără şi savurarea unei fripturi la proţap pregătite vânătoreşte. Aici are loc anual Întâlnirea vânătorilor forumişti din toată ţara şi mereu se lasă cu poveşti vânătoreşti şi petreceri până spre dimineaţă. „A fost anul acesta într-o nopate o invazie de licurici, de ziceai că toată pădurea este plină de stele. Era superb!", spune Gheorghe Sima.  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite