Piteşti: Podurile de peste Argeş şi Râul Doamnei vor fi modernizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piteştenii vor scăpa de blocajele de la intrările în Piteşti dinspre Câmpulung şi Ştefăneşti. Cel puţin aşa promit autorităţile locale care văd în proiectele de  modernizare a celor două poduri  de la intrarea în Piteşti, soluţia  fluidizării traficului şi îmbunătăţirii accesibilităţii în municipiul nostru.

Modernizarea celor două poduri este unul dintre obiectivele municipalităţii pentru anul acesta.
Podul de peste Argeş, principala poartă de intrare în municipiul Piteşti,  nu mai face faţă  nivelului de trafic actual. O spun autorităţile locale care au întocmit şi depus, încă din noiembrie, anul trecut, la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, proiectul de modernizare a construcţiei. 

Modernizarea acestui pod va îmbunătăţi accesul în Piteşti, va creşte nivelul de siguranţă pentru utilizatori şi va garanta condiţii mai bune de trafic, fluidizând circulaţia la intrarea, respectiv, la ieşirea din municipiu.  “ Podul va beneficia şi de o lărgire a benzilor, însă,  investiţia va gernera şi alte efecte pozitive, determinând scăderea timpilor şi a costurilor  de transport  precum şi a emisiilor poluante corelate cu staţionarea mijloacelor de transport.”, explică Marcela Bădescu, şeful Agenţiei de Dezvoltare Miunicipală. 

Investiţiile sunt estimate la 11,74 milioane lei şi vor fi realizate, în proporţie de 98%, din fonduri europene nerambursabile, contribuţia de la bugetul local fiind de numai 2%.   Proiectul urmează să ajungă la Ministerul Dezvoltării, şi în funcţie de cât va rămâne acolo, se va şti data începerii lucrărilor. Autorităţile locale speră ca în toamnă  lucrările se fie în curs de derulare.

Podul de peste Râul Doamnei urmează acelaşi traseu

 Afectat de fluxuri grele de trafic în direcţia Ştefăneşti - Bucureşti, podul de peste Râul Domanei este la fel de degradat ca şi cel de peste Argeş. Lucrările de modernizare vizate de proiect  vor consolida infrastructura şi vor mări  capacitatea podului de a suporta  traficul rutier prin crearea a două benzi adiţionale , determinând fluidizarea  fluxurilor căte şi dinspre Municipiul Piteşti . „Valoarea eligibila  a proiectului  este de 3,93 milioane lei iar perioada de implementare este 2010-2013. Ca şi primul proiect şi acestea va fi finanţat din fonduri structurale nerambursabile în cadrul programului Operaţional Regional .Sprijinirea dezvoltării oraşelor - poli urbani de dezvoltare.”explică Marcela Bădescu.

  Cele două proiecte , în conexiune cu Pasajul Podul Viilor, proiect înaintat aceleiaşi agenţii, ar trebui să-i scape pe şoferi de nervii pe care-i presupune , în prezent, traversare

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite