Piteştenii vor de la preşedinte salarii mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 6,79% din argeşenii cu drept de vot s-au prezentat la urne până la ora 11.00 pentru a-şi alege preşedintele, cu aproximativ 4 procente mai puţin faţă de alegerile prezidenţiale de la 28 noiembrie 2004.

Atunci, la aceeaşi oră, votaseră 10.91% din argeşenii care îşi puteau exercita acest drept. Şi la alegerile pentru referendumul naţional prezenţa la urne a fost scăzută, doar 6,4 % din alegători au pus ştampila pe buletinul de vot.

Primii au votat cei care lucrează
La Secţia de votare numărul 60 din cartierul Fraţii Goleşti, primii zece votanţi au venit chiar de la ora 7.00 au fost piteştenii care lucrează azi. „Am venit acum, de dimineaţă, ca să scap de grijă, că, cine ştie, diseară când ies de la muncă o fi aglomeraţie. Mi-am făcut o idee despre candidaţii la presedinţie.Toţi,o apă şi-un pământ. Sper să am mână bună şi si ne meargă şi nouă mai bine!“, a spus spune Constantin Oprina primul care a votat aici. 

Mulţi dintre cei care s-au dus să voteze astăzi nu ştiau prea bine ce aşteaptă ce care sunt atribuţiunile preşedintele. „Treaba preşedintelui e să ne dea un loc de muncă, alocaţii mai mari pentru copii şi ajutoare pentru cei care n-avem de lucru, că altfel, cu ce să trăim“, spune Camelia Mirea,  22 de ani.
Salarii şi pensii mai mari sunt cerinţele mai multor votanţi. „Aştept de la preşedinte fapte, nu vorbe. Salarii mai mari, pensii mai bune, condiţii de viaţă decente“, a spus Ştefan Ion 62 de ani.

Mulţi votanţi la spital
La Spitalul Judeţean Piteşti, nimeni nu ceruse urna mobilă dar la ora 10.00, în cele trei secţii de votare, se stătea la coadă. Una dintre cele trei secţii amenajate în incinta Spitalului Judeţean este specială, iar la ora 10.00 veniseră deja să voteze 110 persoane.

Ruxandra Dragomir a venit cu primarul la vot
Fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir a venit astăzi în comuna Bradu, unde cumnatul său Florin Frătică este primar, ca să voteze pe listele speciale. Împreună cu acesta a intrat în secţia de vot. Unul dintre cetăţeni a sesizat Biroul Electoral Judeţean şi în doar câteva minute a sosit la faţa locului preşedinta BeJ-ului, judecătoarea Irina Lazăr. Aceasta l-a luat la întrebări pe primar pentru că nu ar avea voie să fie prezent în secţia de votare.
Printre cele mai multe nereguli sesizate preşedinţilor de secţii de votare au fost cele legate de nefuncţionarea camerelor de supraveghere din secţiile speciale sau că s-au pierdut ştampile, dar care mai apoi au fost restituite de alegătorii care plecaseră cu ele. La Bârla, un incident a fost înregistrat în jurul orei 12.20 când un bărbat a încercat să bage două buletine de vot în urnă. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite