Piteşti: Pe Aleea Petru Poni din Piteşti canalizarea curge invers

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Unul dintre canalele pline ochi de mizerie
Piteşti: Unul dintre canalele pline ochi de mizerie

Oamenii de pe o stradă din Piteşti au parte de mirosuri de canal zilnic pentru că sistemul de canalizare dă rateuri. din când în când îi mai viziteată şi "norocul" prin case, venit direct de pe conductele înfundate.

Chiar dacă sistemul de canalizare şi conductele din subteran au fost refăcute de curând pe bani europeni, locuitorii de la Aleea Petru Poni din Prundu nu prea simt beneficiile. Ba mai mult, cei de parter au parte de inundaţii periodice când canalele se infundă şi haznaua le izbucneşte în casă.

Le vine apa în casă

Când canalele se umplu cu mizerie, apa răbufenşte în subsoluri sau în casele oamenilor. Ceilalţi, care stau la etaj, au însă parte de alte neplăceri: mirosul insuportabl care vine de pe conducte şi de care nu se paote scăpa. „Canalele se înfundă periodic pentru că mizeria se depune cumva în partea de jos şi când ajunge în dreptul conductei de evacuare, o astupă. Când nu mai are cum să se scurgă apa se întoarce pe conducte în subsoluri sau chiar la oameni în casă", spune administratorul Asociaţiei de proprietari PIF. Afectaţi sunt locuitorii din blocurile B11 şi B12 din Prundu. Unele dintre canale sunt aproape pline pentru că au fost dezafectate şi lăsate necurăţate. „Au făcut o scurgere într-un canal care nu are ieşire şi miroase îngrizitor. Am făcut mai multe sesizări, şi telefonic şi scris, la Primărie şi nu s-a întâmplat nimic. Să vină să cureţe canalul că nu se poate aşa ceva!", spune Nicolae Stăculescu, unul dintre locatarii care au avut cele mai mari neplăceri din cauza acestei canalizări.

Scări nebranşate la noua canalizare

Mirosul de la canalele înfundate şi apa care le vine oamenilor în casă nu sunt singurele probleme pe care oamenii le reclamă. După ce s-a făcut noua canalizare, câteva scări din blocul B11 fost lăsate nebranşate la noul sistem. „Scările E,F şi D nu sunt branşate la noua canalizare şi funcţionează tot pe cea vech, adică pe linie moartă şi apa se scurge nu se ştie unde", spune administratorul Florea Popescu. „Să vină să vidanjeze canalele pline cu mizerie, să le astupe acolo unde nu mai sunt folosite. Mie îmi vine mirosul chiar de sub geam, să nu mai zic că miroase în toate casele oamenilor până la ultimul etaj", spune Nicolae Stănculescu, unul dintre locatari. „Dacă la mine, la etajul trei, miroase în permanenţă în casă, oricât aş aerisi, vă daţi seama cum e la parter!", adaugă şi Cristina Simion, o altă locatară.  

Primăria nu ştie, dar promite

Municipalitatea promite că va trimite pe cineva să verifice care este situaţia şi să vadă ce se poate face. „Noi vom trimite acolo pe cineva să verifice care este problema şi ce se poate face. Nu ştiam de această problemă", spune viceprimarul Cornel Ionică. Totuşi, la Primărie au fost trimise mai multe sesizări scrise din partea locatarilor din zonă fără însă ca autorităţile să mişte ceva pentru remedierea problemei. Aleea Petru Poni din Prundu nu este singura zonă unde canalizarea are tendinţa să curgă invers, adică înapoi în casele oamenilor. „Probleme de acest fel avem şi în Războieni şi nu numai, unde săptămânal mergem şi vidanjăm canalele", adaugă viceprimarul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite