Piteşti: Parlamentarii de Argeş, vrednici doar 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul pentru Politici Publice a publicat cel mai recent raport de monitorizare a activităţii parlamentarilor pentru sesiunea ce tocmai s-a încheiat (februarie - iunie 2010). Conform acestui raport,deputaţii şi senatorii argeşeni au, în medie, o prezenţă la voturile finale de 50%, nici implicarea în judeţ nefiind tocmai un motiv de laudă.

În plus, cheltuielile pe un an cu birourile parlamentare ale aleşilor se ridică undeva la 1 milion de lei, în aceşti bani fiind incluşe cheltuielile de logistică şi salariile personalului angajat.

Tot raportul IPP arată că pe durata a trei sesiuni legislative, 14 deputaţi n-au vorbit deloc în plenul Camerei Deputaţilor, cu excepţia depunerii jurământului, printre aceştia numarându-se şi parlamentarii argeşeni Sorin Gheorghe Buta şi Sorin Andi Pandele.

Mircea Cinteză, mai rar pe la alegători

Mircea Cinteză este unul dintre parlamentariicel mai puţin văzuţi prin judeţ, iar când vine vorba de voturile finale din plen, a luat parte la aproximativ 50%  dintre ele.  Primarii din colegiul lui se plâng de activitatea politicianului.„Am mai stat de vorbă cu senatorii şi deputaţii în ceea ce priveşte problemele oraşului, însă cu domnul Cinteză niciodată. Pe dânsul l-am mai văzut doar la televizor", spune Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului. „ Sincer, nu avea ce să caute un om de la Bucureşti senator de Argeş, mai bine îşi vedea de medicină. Eu nu am să votez niciodată pe cineva din afară, bine ar mai fi să nu mai candideze nimeni paraşutat din cine ştie ce zonă a ţării pe listele judeţului nostru", Ion Dumitru, primar Albota.

Duvăz, campion la chiul

Este deputat pe un colegiu din Argeş, de fapt chiar în Piteşti, dar de când cu campania şi cu alegerile, nimeni nu l-a mai văzut prin colegiu. Bogdan Niculescu Duvăz a luat cuvântul în plen de 17 ori, are patru propuneri legislative şi două moţiuni. La polul opus, cel mai activ în luări de cuvânt, interpelări şi propuneri legislative este Andrei Gerea, care, în acest mandat,  a vorbit în plen de 47 de ori, a avut 39 de declaraţii politice, are 14 propuneri legislative, 11 moţiuni şi 248 de interpelări (de-a lungul a două mandate).  Duvăz ocupă al doilea loc şi în topul celor mai chiulangii parlamentari, după Mircea Diaconu. Bogdan Niculescu Duvăz are şi cele mai puţine propuneri legislative în acest mandat, mai exact una singură. "Nu este absolute necesar să fiu eu în în colegiu pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo. Eu încerc să ţin  în permanenţă legătura cu alegătorii,", a declarat Niculescu Duvăz.

Topul celor mai chiulangii deputaţi de la voturile finale

Bogdan Niculescu Duvăz - 16,54%

Cristian Boureanu (PDL) - 37,98%

Filip Georgescu (PSD) - 55,56%

Ion Burnei (PSD) - 60,21%

 Radu Vasilică (PSD) - 65,89%

Andrei Gerea (PNL) - 70,28%

 Sorin Andi Pandele (PDL) - 71,06%

Mircea Draghici (PSD) - 76,74%

 Sorin Buta (PDL) - 77,26%

Topul celor mai chiulangii senatori argeşeni la voturile finale

Mircea Diaconu (PNL) - 14,07%

Constantin Tămagă (PSD) - 40,06%

Şerban Valeca (PSD) - 48,62%

Mircea Cinteză - 57,19%

Parlamentarii argeşeni aflaţi în ,,Top 10 - cele mai puţine propuneri legislative":
Radu Vasilică (PSD) - 2 şi Bogdan Niculescu Duvaz (PSD) - 1.  

Parlamentarii argeşeni aflaţi în ,,Top 10 - cele mai puţine luări de cuvânt în plen": Sorin Buta (PDL) - 1
Sorin Pandele (PDL) - 1

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite