Piteşti: Mihai Ionuţ Barbu cel mai tânăr campion al atletismului piteştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Mihai Ionuţ Barbu
Piteşti: Mihai Ionuţ Barbu

Face atletism de un an şi jumătate şi promite să devină unul dintre campionii piteşeni ai acestui sport. Munceşte mult şi este foarte ambiţios, anul acesta reuşind să ocupe primul loc la ultimul Cros al Piteştiului.

Profil:

Născut. 6 ianuarie 2002, Piteşti

Studii. Învaţă la Şcoala nr. 13 „Mircea cel Bătrân" din Piteşti

Familie. Este singurul fiu al Marianei şi al lui Bebe

Ce-i place:

 „Să mă joc, pe calculator sau afară, împreună cu alţi copii", spune campionul.

Ce nu-i place:

„Oamenii care sunt încrezuţi şi vor să fie numai ei lideri", explică puştiul.

De ce ai ales ca sport atletismul?

Nu-mi place bătaia şi nici agresivitatea, aşa că am ales un sport neagresiv. Am fost o dată să văd cum e şi la judo şi nu mi-a plăcut tocmai pentru că mi s-a părut agresiv.

Cine te-a dat la atletism?

Mama a fost cea care m-a înscris la atletism. Ea şi tata mă ajută foarte mult să merg la competiţii şi să mă ţin de antrenamente.

Pentru că nu are încă 9 ani, nu a intrat în competiţiile oficiale naţionale, însă a participat la diverse asemenea concursuri, avându-i ca adversari pe copiii mai mari decât el. Probele lui preferate sunt săritura în înălţime, viteza, sărintura în lungime şi proba de garduri.

Până acum, în doar un an şi jumătate de când practică atletism de performanţă, a obţinut locul întâi la Crosul Piteştiului şi Crosul Castanelor, locul al treilea la Micul Atlet (proba de 600 de metri) şi de două ori locul întâi la Cupa Muscel (la 50 m viteză şi la săritura în lungime).

Învaţă de la un fost campion

Mihai este antrenat de fostul campion Fernando Georgescu, micuţul atlet fiind afiliat Liceului cu Program Sportiv din Piteşti. „Domnul profesor este un model pentru mine şi ascult de el pentru că ştiu că mă poate ajuta să devin un adevărat campion", spune puştiul.

Face antrenamente de cinci ori pe săptămână, iar în timpul vacanţelor, chiar de şase ori, timp de două ore în fiecare zi. Chiar dacă efortul este mare pentru un copil, Mihai nu se plânge.

„Îmi place atletismul şi nu simt că obosesc, dar când vin acasă după antrenament, stau liniştit o oră în pat", spune Mihai care, de altfel, este un copil foarte organizat.

„Îşi organizează foarte bine timpul şi face acest lucru şi din proprie iniţiativă. Este şi foarte conştiincios, îşi face singur toate temele şi nu vrea să lase nimic nerezolvat", spune mama lui, Mariana.

Şi-a moştenit părinţii

Mihai a moştenit dragostea pentru sport de la părinţii săi, tatăl său fiind fost handbalist, iar mama lui avea talent pentru atletism pe care însă nu l-a practicat. „Am vrut să aibă el şansa de a face ceea ce nu am avut eu şansa să fac. De mine s-au rugat cei de la Clubul Viitorul să merg să facă atletism petru că avea înclinaţie spre acest sport", spune mama băiatului.

„Mami avea 12 ani când au descoperit că ar fi bună la atletism, dar ea nu a putut să se apuce de acest sport şi mă bucur că îl practic eu şi vreau să câştig titluri şi pentru ea", spune Mihai.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite