Piteşti: Maşini vechi de peste 80 de ani au defilat pe străzile din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre miile de standuri de flori, piteştenii au putut admira astăzi, în ultima zi a Simfoniei Lalelelor”, câteva dintre cele mai vechi maşini din România.

Parada maşinilor de epocă a început în jurul orei 11.30, cu o defilare pe străzile din centrul oraşului. 16 maşini vechi de cel puţin 40 de ani, din Bucureşti, Ploieşti, Braşov şi Drăgăşani,  au atras priviri din stânga şi din dreapta de pe trotuare, după care a urmat o lungă şedinţa foto în parcarea de la Alcadibo. Cea mai fotografiată maşină a fost un Ford a Roadstar, fabricat în 1928, considerată „regina” paradei Autoturismul se află în proprietatea bucureşteanului Mihai Dumitrescu, care mai are în garajul său încă două maşini de epocă.


„Regina” paradei: un Ford fabricat în 1928


„ Sunt pasionat de maşini vechi. Acasă mai am încă două Ford-uri. Unul fabricat tot în 1928, iar celălat în 1939. Sunt reginele mele”, spune Mihai Dumitrescu. Deşi, are oferte în fiecare zi, omul spune că nu ar renunţa la bijuteria sa pe patru roţi pentru nimic în lume. „Foarte mulţi mă întreabă cu cât o vând. Am dat pe ea 30.000 de lei, acum 30 de ani. Am cumpărat-o din târg, din Bolintin. Era epavă. Singur am reparat-o şi am grijă de a în fiecare zi. Nu o voi vinde niciodată. O voi lăsa moştenire fiului şi nepoţilor mei”, spune proprietarul unei dintre celei mai vechi maşini şi România. Cu Fordul său, Mihai Dumitrescu a atins în trafic viteza maximă de 70 de kilometri la oră. „Toţi copiii mă întreabă nenea, cât bagă maşina asta. Nu e bine s-o forţezi. Cel mai mult am mers cu 70 de kilometri la oră. Ford-ul fabricat în 1928 are un motor cu 4 cilindri şi o putere de 46 de cp. Cutia este manuală şi este dotată cu patru viteze. În total cântăreşte 1.200 de kiligrame, iar ca dimensiuni măsoară 4,2 metri, lungime, şi 1,8 metri lăţime. Altfel, cele 16 maşini de epocă au putut fi admirate şi fotografiate ore întregi în centrul Piteştiului. „ Expoziţia a început la ora 12.00 şi se va termina la ora 16.00. Am vrut să facem o supriză piteştenilor de <Simfonia Lalelelor>”, ne-a declarat Nicu Apostol, preşedintele Clubului Maşinilor De Epocă din România.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite