Piteşti: Mall Trivale, dar fără parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arată bine dinafară, a fost ridicat rapid şi inaugurat la fel. Toate au mers atât de repede că parcă au rămas câteva chestiuni nerezolvate.

Oamenii curioşi care au venit să-l viziteze nu au plecat prea încântaţi după vizită, probabil şi pentru că se aşteptau ca în centrul Piteştiului să răsară un mall...ca-n poveşti.

,,S-a mutat Fortuna în Trivale. Aceleaşi kitsch-uri, aceleaşi bluze şi fuste pe care le vedem din primăvară, alături, la doi paşi, stau acum agăţate pe rafturi ceva mai pretenţioase, de mall.  Sunt, într-adevăr, şi vreo două-trei branduri,  dar, în rest, o grămadă de ţoale no-name!  M-aşteptam la mai mult!", spune Florentina Mihai, cumpărător.

„Am fost foarte dezamăgit. Mă aşteptam să fie cu totul şi cu totul altecva. Abia dacă găseşti câteva magazine de firmă, nici cum sunt aşezate nu-mi place, nu au un bancomat în incintă şi sunt foarte puţine lucruri. Mai multe găseşti în Fortuna", spune Iuliana Matei, de 19 ani, din Piteşti.

 Reprezentanţii centrului comercial spun că, până-n octombrie vom avea şi de unde să ne retragem banii de pe card.

“ Într-o lună, cel mult, vom avea  cel puţin un bancomat. Noi ne-am gândit chiar la două şi purtăm discuţii cu reprezentanţii unor bănci, în acest sens”, spune Daniela Pavel, director  Wini Imobili, firma care deţine mallu care precizează că centrul comercial a fost găndit şi pentru persoane cu bugete mai mici.

“Avem şi branduri mari dar  ne-am gândit la puterea de cumpărare  a tuturor celor care ne trec pragul. Sunt oameni cu puteri financiare diferite şi e normal  să aducem marfă pentru toate buzunarele. Am primit, până acum şi mesaje pozitive şi mesaje negative  vizavi de acest aspect. Partea bună este că am reuşit să închiriem toate spaţiile. E adevărat că unii comercianţi au ratat startul şi n-au deschis magazinele pe 28 august,  dar întreaga suprafaţă este ocupată”, explică Daniela Pavel.

Nu are parcare

 În afară de cele câteva locuri de la subsolul magazinului, care sunt mai mult pentru personal, oricine altcineva ar avea intenţia să vină cu maşina fix la acest complex comercial ar trebui să se descurce cum poate. Conform planului, parcarea ar trebui să fie una etajată. Deocamdată e doar...neconstruită. Va fi ridicată peste cel puţin un an. „Mall-ul ar fi trebuit să aibă undeva în jur de 90 de locuri de parcare, iar în noua parcare supraetajată vor exista în jur de 200. Construcţia va începe cel mai probabil la anul pentru că până atunci durează numai procedurile care ţin de aprobări, licitaţie, autorizaţii de construcţie. Emilian Nechita, seful Serviciului Tehnic şi de Urbanism din cadrul Primăriei Piteşti.

...şi nici ospitalitate

 Dacă găseşti unde să-ţi laşi maşina, poţi merge liniştit la cumpărături. Va fi o adevărată plăcere! De cum intri în noul Mall, te întâmpină, la  parfumerie, un  vânzător model. Numai lapte şi miere!  "Atenţie! Atenţie!  Aveţi grijă cu mostrele. Să le puneţi la loc în ordine, că vă mănânc!", spune agitat bărbatul aranjându-şi colecţia ... incompletă de parfumuri. Nu poţi să ripostezi că ţi-o taie scurt: " Eu mă chinui să le pun în ordine: 712,713 ...  715, că  714 nu există.",  argumentează  omul. 

Sunt şi lucruri bune

Desigur că acest nou mall vine şi cu mai multe lucruri bune. În primul rând Trivare are , acum, altă faţă, mai modernă, care te aduce, cumva în contemporaneitate. Am uitat, parcă, de vechiul ş prăfuitul Trivale, în care nici nu-ţi venea să mai calci şii  parcă s-a schimbat în bine faţa oraşului, mai ales a zonei centrale. Terasele sunt plăcute şi priveliştea este superbă.  Iar pentru cei fiţoşi, care vor doar haine de firmă, sunt şi câteva soluţii ( şă le numeri pe degetele de la o mână) chiar convenabile ca preţ.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite