Piteşti: Mai mulţi şoferi din Piteşti au plătit la benzinărie doar cu monede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de faptul că preţul carburanţilor creşte de la o zi la alta, mai mulţi piteşteni au decis să iniţieze o acţiune de protest inedită, au plătit la alimnetarea cu carburant, doar cu monede de 1 şi 5 bani.

În marea lor majoritate posesori de autoturisme, protestatarii şi-au dat întîlnire în parcarea unui hypermarket de la ieşirea din oraş şi au pus la cale modul în care îşi vor face publică nemulţumirea. Au lipit afişe pe geamurile maşinilor, prin intermediul cărora au ţinut să precizeze că nu mai tolerează scumpirea preţurilor la carburant şi au plecat în coloană către două benzinării. Planul lor de a plăti benzina sau, după caz, motorina cu monede de 1 sau 5 bani a fost stricat de angajaţii staţiilor Peco, pentru că aceştia au oprit pompele de alimentare.

Aproximativ 35 de maşini s-au strîns în parcarea de la Real, duminică după-amiaza, la ora 16.00. Proprietarii au lipit în geam foi pe care scria „Protest împotriva scumpirii carburanţilor".

Au plecat încolonaţi către centrul oraşului, iar apoi s-au întors la o staţie OMV, unde au început alimentarea. Nimeni nu băga în rezervor mai mult de doi litri de benzină sau de motorină, după care şoferii protestatari mergeau la casă şi plăteau cu monede de 1 sau 5 bani. Înţelegînd că toţi cei strînşi în benzinărie vor face acelaşi lucru, reprezentanţii staţiei Peco au oprit alimentarea pompelor, însă acest lucru nu i-a deranjat prea tare pe şoferi. Ei şi-au spălat parbrizele sau farurile, iar după cîteva zeci de minute au plecat către o altă staţie peco, unde au procedat identic: „Nu se mai poate aşa ceva, am ajuns în pragul disperării! Avem aproape cele mai mari preţuri la carburant din toată Europa, în condiţiile în care salariile sînt cele pe care le ştim toţi. O să plătim cu monede româneşti de 1 sau 5 bani, că doar de-astea mai avem după scumpirea carburantului".

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite