Piteşti: Le cade curentul aproape în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi locatari din oraşul Ştefăneşti au de suferit în mod serios din cauza penelor repetate de curent. Chiar duminica trecută, au avut loc peste 8 întreruperi, două dintre ele durând mai bine de o oră. Au sunat la deranjamente şi li s-a spus că o echipă este pe drum sau lucrează deja.

Oamenii au tot sunat la deranjamente şi de fiecare dată li se spunea că o echipă este pe teren. „Curentul a venit undeva spre seară. În general, întreruperile erau scurte, dar de două ori s-a oprit curentul şi mai bine de o oră. Vă daţi seamă că afectează apartura electrocasnică. De când stau eu aici numai aşa se întâmplă. Cum bate vântul mai tare, cum cade curentul. Odată ne-au spus cei de la deranjamente, când am sunat, că din cauza păsărilor că se mai aşează pe fire...", spune Petrică, un locuitor de pe strada Goleasca, din Ştefăneşti.

„E bine numai pentru mahări"

De ani de zile păţesc oamenii cam acelaşi lucru. Unii dintre ei sunt puternic afectaţi pentru că au nevoie să le ameargă curentul pentru a le merge şi afacerea. Simică Georgescu, un cetăţean şi Ştefăneşti, posesor dal unei ferme agricole, are de tras serios din cauza penelor de curent. Omul mai creşte şi struţi şi când mai cade ucrentul îi mai mor şi puii în ouă pentru că se opresc clocitorile. Dacă are noroc să-l prindă pana de curent prin timpul mulsului vacilor, s-a zis cu automatizările. „Am stat duminică seara vreo 3 ore să mulgem vacile că a căzut curentul. Ce să fac? Au pus, se pare, un recloser, un aparat care am înţeles că e şi foarte scump, care să protejeze aă nu cadă curentul într-o anumită zonă din Ştefăneşti, pe acolo pe unde au mahării vile. Restul...Dumnezeu cu mila", spune Simică Georgescu.

Cum explică CEZ aceste incidente

În data de 6 februarie 2011, în jurul orei 14.40, la dispeceratul CEZ a fost înregistrat un deranjament colectiv în satul Viişoara din comuna Ştefăneşti, urmat de informaţii conform cărora există probleme tehnice şi la separatorul din zona stadionului din comună. Tura operativă CEZ Distribuţie s-a deplasat în teren şi a demarat manevrele necesare pentru depistarea, izolarea şi remedierea defectului. Separatorul a fost închis în aceeaşi zi, iar consumatorii au fost realimentaţi. Din cauza condiţiilor de vizibilitate redusă, reparaţia instalaţiei s-a realizat în data de 7.02.

Precizăm că în zona menţionată nu au fost înregistrate probleme deosebite în ultima perioadă, iar deranjamentele individuale notificate către dispeceratul CEZ au fost soluţionate prompt. De asemenea, linia electrică aeriană de 20kV, din care sunt alimentaţi consumatorii afectaţi, traversează zone de culturi agricole populate de stoluri de păsări. Acestea pot provoca, prin interacţiunea cu instalaţiile electrice, întreruperi în alimentarea cu energie.

De aceea, CEZ Distribuţie a prevăzut, pentru anul 2011, lucrări de montare a tecilor anti-pasăre, menite să protejeze reţeaua de distribuţie de acţiunile distructive ale stolurilor şi să izoleze părţile din instalaţie aflate sub tensiune şi cu care acestea pot veni în contact.

În ce priveşte întrerupătorul telecomandat din fotografiile transmise de redacţia dumneavoastră, acesta deserveşte toţi consumatorii din zonă. Rolul sau tehnic este de a facilita executarea manevrelor şi de a separa porţiunea din linie cu defect în vederea remedierii acestuia, reducând, astfel, timpul de întrerupere în furnizarea energiei în mod nediscriminatoriu pentru toţi consumatorii alimentaţi din aceasta sursă.

Pentru informaţii suplimentare legate de deranjamentele în reţeaua de distribuţie a energiei electrice şi aspecte comerciale, clienţii şi consumatorii CEZ pot apela Info Linia CEZ, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, la 0251 929 (apel taxabil cu tarif normal apelurilor efectuate în reţeaua Romtelecom).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite