Piteşti: La sfârşitul acestei luni, Petrochimia va fi repornită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Din cauza lipsei unor componente necesare pentu repararea instalaţiilor, revizia de la Petrochimie a durat mai mult cu âteva luni decât fusese iniţial anunţat. Programată să fie pornită în luna aprilie, se pare că doar la finalul acestei luni se va întâmpla acest lucru.

Deja în portul Cosntanţa au ajuns transporturile de marfă necesară pentru repornirea producţiei, aceasta urmând să ajungă în următoarele săptămâni la Piteşti. Pentru lucrările de revizie au fpst solicitaţi doiar câteva sute de angajaţi, însă schema va fi completată de noi angajări necesare la reluarea activităţii.

 Costurile pentru această revizie general au fost de 100 de milioane de euro , numai ccositul ierbii ajungând să cote 2 milioane de euro.  Instalaţia de piroliză are o valoare de 350 de milioane de euro însă, pe activele Arpechim cheltuindu-se 12,9 milioane de euro. Chiar dacă petrochimia de la Piteşti înregistrează pierderi din ce în ce mai mari mari - în primul semestru, s-au ridicat la 41,9 milioane euro, Oltchim, cumpărătorul Petrochimiei piteştene e sigur că, o ată cu funcţionarea integrată la capacitate, se va trece din nou pe profit.  Pe timpul reviziilor, toţi angajaţii şi-au primit salariile întregi. Din ianuarie, când vechiul contract colectic de muncă va expira, sindicatul se pregăteşte să negocieze unul nou.  Condiţiile în care se va  negocia cu noul rpoprietar, Oltchimul, ţin  de felul cum va merge compania când piroliza va fi repornită.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite