Piteşti: Întrecere inedită pe patru roţi pentru femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Gheorghe, prima concurentă care a luat startul în "Raliul Femeii"
Liliana Gheorghe, prima concurentă care a luat startul în "Raliul Femeii"

Cele mai curajoase şoferiţe şi-au dat întâlnire în această dimineaţă în parcarea de la Bowling, din Piteşti, pentru a-şi demonstra abilităţile la volan, în cadrul unei curse de îndemânare contracronometru.

Nori de fum, cauciucuri încinse şi motoare turate la maxim. “Raliul Femeii” a strâns la startul său peste 20 de şoferiţe dornice de senzaţii tari la volan. Inedita întrecere organizată în premieră în Piteşti de ACR Argeş, Direcţia Judeţeană de Sport Argeş, Primăria Piteşti şi Clubul Sportiv “Pro Car” Piteşti, s-a derulat astăzi, în parcarea de la “Bowling”, în inediata vecinătate a parcului “Ştrand”. Participarea a fost gratuită, fără taxă de înscriere, singura condiţie impusă de organizatori fiind aceea ca fiecare concurentă să se prezinte la start cu maşina personală. Nici vechimea la volan nu a fost o condiţie. “ Au fost admise în concurs şi şoferitele care avea permis de conducere auto de câteva zile, fără limită de vârstă”. Înscrierile s-au făcut cu începere de la ora 10.00, iar o oră mai târziu s-a dat startul în cursa de îndemânare.


La start, fata unui fost campion national de raliuri


Fiecare concurentă a avut de parcurs la volanul maşinii sale 240 de metri, pe un traseu plin de şicane, în care parcările cu spatele şi jaloanele le-au pus în dificultate pe concurente. Pentru fiecare jalon doborât, şoferiţele au fost depunctate, iar departajarea s-a făcut pe baza cronometrului. Înainte de startul concursului, pilotul de raliuri Alina Bunica a făcut la volanul maşinii sale, un Citroen Saxo, o cursă de recunoaştere a traseului. “ Am fost invitată aici să facem spectacol pentru femei şi cred că am reuşit. Sunt destule femei care conduc mai bine decât bărbaţii şi astăzi au şansa să demonstreze acest lucru. Le urez success tuturor participantelor”, a spus bucureşteanca, din postura de vicecampioandă în campionatul naţional de raliur în 2007, la clasa debutanţi. Majoritatea concurentelor înscrise la “Raliul Femeii” au fost din Argeş.


Trasel, un flec, în comparaţie cu gropile de pe şosele


 O singură şoferită s-a încumetat să parcurgă aproape 70 de km de dimineaţă pentru a se înscrie în cursa de îndemânare.  Cristina Cojocaru, din Craiova, fiica fostului campion naţional de raliuri viteză, Petre Cojocaru, s-a prezentat la start cu un Peugeout 206, cu care a mai participat la nenumărate întreceri automobilistice pentru amatori. “Am multe cupe acasă câştigate la volan. Am permis de conducere din 1996. Pentru mine, cursele auto reprezeintă un hobby de familie. Când eram mică mergeam cu tatăl meu la antrenemanete şi stăteam în maşină pe roarta de rezervă. Este minunat să conduci”, ne-a declarat Cristina Cojocaru. Prima concurentă a luat startul în jurul orei 11.30. Liliana Gheorghe are 26 de ani şi este din Piteşti. Posedă de zece ani permis auto şi până acum a fost ferită de evenimente nedorite în trafic.  Traseul I s-a părut un fleac, în comaparaţie cu gropile pe care trebuie să le ocoleşti când te aflii în trafic pe străzile din Piteşti. “ La ce străzi bombardate avem noi, traseul asta cu câteva jaloane de ocolit a fost o nimica toată. M-am descurcat. Nu am doborât nici un jalon. A fost uşor de parcurs traseul”, a spus la finalul cursei, Liliana Gheorghe, care a concurat în faţa a zeci de spectator pe un Ford k.


Demonstraţii automobilistice cu piloţi de raliu


În pauzele întrecerilor pe patru roţi printre jaloane, spectatorii prezenţi la “Raliul Femeii” au fost martorii demostraţiilor de îndemânare effectuate pe mașini de raliu piloții Vali Porcisteanu, Valentin Popa şi Alina Bunica. Totodată, atmosfera din jurul ineditei întreceri automobilistice rezervată exclusive femeilor, a fost animată şi de câtiva copii campioni naționali la karting, de la cluburile specializate din Pitești și Rucãr. Cele mai bune șoferițe vor fi premiate la finalul concursului cu diplome, cupe, medalii și,flori. În afarã de concursul auto, organizatorii vor premia și frumusețea doamnelor participante, alegînd Miss Raliu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite