Piteşti: Intersecţia deghizată în sens giratoriu dă bătăi de cap şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi în centrul intersecţiei se află un rond ca în cazul sensurilor giratorii, semnele de circulaţie sunt acelea ale unei intersecţii obişnuite

Şoferii mai neatenţi se lasă păcăliţi de acest rond şi se comportă ca în cazul unui sens giratoriu, neobservând semnele cu „cedează trecerea" care se referă la şoferi care ocolesc roidul respectiv.

De fapt este o intersecţie obişnuită, între străzile Nicolae Dobrin, Independenţei, Vasile Pârvan şi Războieni. Prioritate au cei de pe direcţia Exerciţiu-Războieni (şoferii care urcă rampa  de pe Războieni) şi retur. Numai că, de multe ori, şoferii sunt înşelaţi de aparenţe şi nu mai văd semnele de circulaţie.

La examenul auto se pică din cazua acestei intersecţii

Ciudata intersecţie reprezintă o probă de for pentru cei acre aspiră la obţinerea permisului de conducere. "M-a întrebat examinatorul: nu acorzi prioritate autobuzului? Şi i-am spus nu, că am timp să trec. Bine, atunci mai ai timp să dai examenul o dată, mi-a zis. ", ne-a povestit Mihai Iliescu, unul dintre tinerii care a picat examenul de permis din cauza intersecţiei buclucaşe. Instructorii prevăzători îşi îndrumă elevii să fie foarte atenţi în această zonă, pentru ca poate pune probleme şi şoferilor experimentaţi."De multe ori le pune probleme elevilor intersecţia asta. Amenajarea din centrul intersecţiei derutează. Noi am propune să facă sens giratoriu. Se păcălesc şoferii cu experienţă, darămite elevii care dau de permis. Am băgat pe elev de 20 de ori în intersecţia aia şi a dat prioritate. A 21-a oară n-a dat, că a uitat.", spune Ion Coman, de 60 de ani, instructor auto.

Autouzele de călători sunt de vină

Şoferii ar vrea ca intersecţia deghizată în sens giratoriu să se transforme, realmente într-unul. „Eu zic să-l facă sens giratoriu. E cel mai bine, ştie lumea o treabă", spune instructorul Ion Coman.  Situaţia din această zonă nu va fi prea curând rezolvată, deşi soluţii pentru ea se caută. Accidente nu sunt în zonă pentru că nu este de aşa natură pentru a se produce accidente , eventual doar mici tamponări. "Din cauza topografiei zonei s-a discutat în comisia de sistematizarea formarea unui sens giratoriu şi se caută o soluţie. Prioritatea în intersecţia respectivă este dată de valoarea de trafic mai mare pe sensul Exerciţiu-Războieni şi retur. Avem şi o linie de transport public ceea ce contează foarte mult, mai ales pe perioada iernii, când autobuzul nu poate să oprească la urcare pentru a da prioritate.", a declarat inspectorul Aurelius Brencea, şeful Biroului Rutier Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite