Piteşti: Grădiniţele Argeşului au primit jucării de 250 000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cele 166 grădiniţe de stat din judeţ au primit materiale didactice de la Ministerul Educaţiei. Directorii şi educatoarele grădiniţelor au făcut coadă, în aceste zile, pentru a-şi ridica materialele care vor utila unităţile după sărbători.

Anul Nou vine cu surprize plăcute pentru preşcolarii Argeşului. Când se vor întoarce din vacanţa de sărbători, pe 5 ianuarie, micuţii vor găsi în grădiniţe mai multe jucării şi materiale didactice.  Prin intermediul unui program  denumit “Reforma Educaţiei Timpurii”, cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Argeşul s-a aflat pe lista judeţelor care au primit materiale didactice în valoare de 250 000 de lei.

Aduse cu tirurile

Trei tiruri încărcate cu echipamente sportive, jetoane, jocuri de masă, cuburi, planşe, truse de construcţii, frigidere, aragazuri şi aspiratoare de jucărie au fost descărcate în două săli de clasă de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 19 din Piteşti. De aici, directorii sau educatoarele de la toate unităţile preşcolare din judeţ au făcut coadă pentru a-şi ridica materialele didactice care li se cuvin de la inspectorii şcolari de specialitate.

“Vom lucra în fiecare zi, pentru ca toate grădiniţele să-şi primească materialele şi să le instaleze în săli până ce micuţii se întorc din vacanţă”, ne-a spus Lidia Stoian, inspector preşcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.

“Mană cerească”

Educatorii spun că era şi timpul ca grădiniţele să primească ajutor de la Guvern, în condiţiile în care dotarea de până acum din unităţi a fost făcută din fonduri de la părinţi.

“Eu sunt educatoare de 38 de ani şi vă spun sincer că niciodată n-am mai primit un asemenea ajutor. Eu, ca să cumpăr o tablă magnetică atât de necesară în activitate am apelat la părinţi pentru 400 de lei, atât cât a costat. Dar au durat luni până am reuşit. E mană cerească, ne bucurăm foarte mult”, spune Maria Radu, educatoare a 33 de copilaşi de la Grădiniţa Nr. 19 din Piteşti.

“Aceste materiale didactice sunt o bucurie pentru grădiniţele din tot judeţul. Într-o vreme în care criza îşi spune cuvântul, sunt mai mult decât binevenite. Am mobilizat angajaţii de la grădiniţa gazdă pentru ca ele să fie date până pe 5 ianuarie”, spune prof. Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş.

Jucăriile şi materialele s-au împărţit în funcţie de numărul de grădinari înscrişi într-o grupă, astfel că pentru 20 de micuţi, o instituţie a primit peste 30 de kilograme. Din acest motiv, reprezentanţii grădiniţelor şi căminelor au fost nevoiţi să se prezinte cu autoturismele din dotare pentru a-şi ridica lucrurile care li se cuvin. Înafară de dotarea grădiniţelor, o altă veste bună a bucurat mediul şcolar argeşean. Şase microbuze au fost primite, tot  de la Ministerul Educaţiei, în localităţi în care elevii aveau mare nevoie de ele, respectiv la Oarja, Bradu, Costeşti, Hârseşti, Lunca Corbului şi Valea Mare Pravăţ.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite