Globuleţele „hand-made" personalizate cu nume (VIDEO / FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Globurile "hand-made" personalizate, la modă în acest an
Piteşti: Globurile "hand-made" personalizate, la modă în acest an

Fabrica de la Curtea de Argeş inscripţionează globurile cu numele cerut de clienţi

Pe lângă globuleţele din stclă desenate care mai de care mai interesant, anul acesta un nou trend şi-a făcut loc când vine vorba de felul cum oamenii îşi aranjează pomul de Crăciun. Andrei, Pupi, Mihai, alături de „La mulţi ani!" sau „Crăciun fericit!" sunt inscripţiile are se regăssesc pe globuleţele hand made de la singura fabrică de acest gen din Argeş.

GALERIE FOTO: GLOBULOEŢELE DE CURTEA DE ARGEŞ ŞI CERAMICA PRODUSĂ AICI SUNT CELEBRE ÎN LUME

Clienţii încep să ceară globuleţe personalizate cu numele unei persoane dragi, care a apoi să atârne vesele în pomul de Crăciun. „Anul acesta se cer din ce în ce mai mult globuleţele personalizate, fie cu nume, fie cu sigle de firme, uneori chiar cu mesaje de dragoste, de genul „Un an împreună" sau ..."Pupi". Sunt comenzi speciale care mai de care mai interesante sau deosebite", spune Nichita Sandu, directorul fabricii.

Printre modelele speciale comandate de curând se numără şi globuri cu imprimeu de tigru, cu mesaje anti-violenţă, cu pietre semipreţioase sau chiar cu pojghiţă de aur la suprafaţă. „cel mai scump globuleţ a fost cel suflat cu aur, care a costat cam 30 de euro. La fel costă şi cele bătutte cu pietre smeipreţioase. Am avut câteva asemena comenzi", spune şeful fabricii.

Globurile „nobile"

Fabrica Argcoms din Curtea de Argeş este una dintre cele trei din ţară care însă mai produc grlobuleţe de Crăciun din sticlă, făcute şi decorate manual. Baghetele din sticlă vin din import, din Germania sau Ucraina, iar în făbricuţa de la Curtea de Argeş ele se transformă în mod aproape magic în cele mai frumoase decoraţiuni pentru pomii de Crăciun din întreaga lume. „Globurile din sticlă sunt nobile, sunt globuri adevărate, din sticlă pură. Plasticul este vulgar. Ceea ce facem noi aici este o artă", spune Nichita Sandu, directorul fabricii. „Avem comenzi din Noua Zeelandă, SUA, Australia şi toată Europa. Nu lucrăm la scară industrială, pentru că totul se face manual şi asemena fabrici sunt oricum energofage", spune directorul Argcoms, Nichita Sandu.  În fabrica de globuleţe şi ceramică de la Curtea de Argeş lucrează 26 de persoane, unii dau formă globurilor, alţii le pictează şi decorează, iar alţii se ocupă de vasele din ceramică. „Personalul este format printr-un pprogram PHARE, au fost şcoliţi şi apoi angajaţi la noi în fabrică", spune Nichita Sandu.

Gobuleţe româneşti vândute peste tot în lume

Fabrica de la Curtea de Argeş lucrează numai cu sticlă pentru globuleţe şi cu cea mai bună ceramică atunci când vine vorba obiectele din acest material. Modelate şi pictate manual, obiectele realizate aici au ajuns în toată lumea, ducând cu ele un mesaj despre frumoasa Românie şi despre Argeş. „Obiectele de aici au fost duse direct la Hilary Clinton, prin inetrmediul Elenei Stoica, de la Cercul „Culoare şi Vis", în Japonia, duse tot de pictorii de la acest cerc, şi prin toate colţurile lumii, prin distribuitorii care anual vând globuleţele în toată lumea", spune directorul fabricii.

Străini îndrăgostiţi de Curtea de Argeş

De la fabrica din Oraşul basarbilor comandă diverse obiecte dinn ceramică şi străinii a căror inimă a rămas pe aceste meleaguri. Pentru a lua cu ei ecva din spiritul şi frumuseţea zonei, străinii comandă vaze ori alte obiecte din ceramică decorate cu picturi speciale: Dracula, Mănăstirea Curtea de Argeş sau chipuri ale unor sfinţi. „Un neamţ a comandat baze din ceramică pe care este desenată Mănătirea Curtea de Argeş. A fost aici în vizită şi este îndrăgotit de Mănăstire şi de Curtea de Argeş. Între timp s-a mai îndrăgostit şi de o româncă, actuala lui soţie", spune directorul Arcoms amuzat.  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite