Piteşti: Garda a început controalele pentru casele de marcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii economice care încă nu emit bonuri fiscale cu noul TVA  riscă amenzi din partea Gărzii Financiare, care face, în aceste zile, controale pe această temă. Până acum s-au aplicat amenzi în valoare de 170.000 lei.

 Amenzile Gărzii Financiare, după expirarea termenului de graţie în care agenţii economici ar fi trebuit să se pună la punct cu modificările fiscale, au fost în valoare de 170.000 de lei, din care s-a încasat deja 99.000 lei.

Clienţii sunt sfătuiţi să anunţe Garda Financiară în cazul în care cumpără ceva şi nu primesc bon fiscal. „În cursul lunii august, au fost intensificate controalele pe linia verificării modului de aplicare a prevederilor OUG 28/1999 privind obligaţia operatorului economic de a utiliza aparate de marcat cu bonuri fiscale. Au fost efectuate 65 de controale şi aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 170.000 de lei, din care s-au încasat 50 de amenzi în valoare de 99.000 lei", a declarat ieri comisarul-şef Valeriu Mincă. În momentul în care se solicită bon fiscal, este obligat să-ţi dea, dacă nu-ţi dă, înseamnă că este o problemă. Dacă e o problemă, să se sesizeze de îndată Garda Financiară", spune Valeriu Mincă. Controalele vor continua şi zilele următoare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite